Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τα σουλάτσα των φασιστών σε «προοδευτικά» ψηφοδέλτια και άλλα παράδοξα...

Από τις κάθε είδους συνδιαλλαγές ενόψει των εκλογών, φανερές και αθέατες, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και μάλιστα με πολλά περιστατικά - «συμπτώσεις» συμμετοχής τους σε διάφορα ψηφοδέλτια, που γεννούν πολλά ερωτήματα. Από την άλλη, δεν λείπει το χαϊδολόγημα των φασιστών από δυνάμεις που ψαρεύουν στα βρωμόνερα της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός από το πλήθος δημοτικών αρχών που ξεπλένουν τους ναζί εγκληματίες, καλώντας τους σε διαπαραταξιακά μαζέματα, για να τους μοιράσουν προνόμια παραμονές των εκλογών, ήρθε και η κυβέρνηση μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει απόφαση του δήμου της Αθήνας, για μη παράδοση χώρων στη Χρυσή Αυγή και τους συνδυασμούς της. Ετσι, με κυβερνητική απόφαση, δόθηκαν στους φασίστες 3 περίπτερα, 49 στέγαστρα και 4 πύργοι στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διαδίδουν το ρατσιστικό μίσος.

Το παραπάνω έρχεται να προστεθεί σε μια πρόσφατη κίνηση - πρόκληση της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) να ξεναγήσει αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Θυμίζεται μάλιστα ότι στον ίδιο χώρο, η ίδια διοίκηση (ΣΥΡΙΖΑ) είχε φέρει μπράβους να διώξουν στελέχη του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη που πραγματοποιούσαν επίσκεψη.

Την ίδια στιγμή που οι φασίστες απολαμβάνουν μια ιδιότυπη «ασυλία», φαίνεται ότι παίρνουν και τα μέτρα τους ενόψει της ολοκλήρωσης της δίκης. Ετσι, μετά την προ ολίγων μηνών από κοινού υπερψήφιση για την προεδρία της επιτροπής ανταγωνισμού στη Βουλή της Κατερίνας Θάνου, δηλαδή της πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οι χρυσαυγίτες παραδέχονταν ότι το έκαναν για να «ελαφρύνουν τη θέση τους» ενόψει της κατάληξης της δίκης, ήρθε ένα ακόμα χαρακτηριστικό κρούσμα. Οι ίδιοι απέκλεισαν από το ευρωψηφοδέλτιό τους τους νυν ευρωβουλευτές τους και μάλιστα η λίστα που έφτιαξαν περιλαμβάνει πολύ λιγότερα ονόματα από το μέγιστο όριο. Μια λίστα φτιαγμένη στα μέτρα του υπόδικου Λαγού, αφού δεν υπάρχει υποψήφιος που το όνομά του να ξεκινάει με γράμμα πριν από το «Κ». Ετσι γίνεται πιο εύκολο στον ψηφοφόρο τους να εντοπίσει τον συγκεκριμένο υποψήφιο, που είναι και γραμμή της οργάνωσης, ώστε να μη χαθεί ο «σταυρός», που πιθανόν αν τον στείλει στην Ευρωβουλή να τον σώσει από τα κάγκελα.

Ενα ακόμα από τα αλισβερίσια που φαίνεται να είναι σε εξέλιξη είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου ακυρώθηκε το δημοτικό ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής για παιδαριώδεις - σχεδόν σκηνοθετημένους - λόγους από την ίδια την εγκληματική οργάνωση, κάτι που σίγουρα θα ωφελήσει άλλον συνδυασμό, κατευθύνοντας εκεί τις ψήφους... Σε παρόμοιες περιπτώσεις, τα όποια ανταλλάγματα δεν αργούν να φανούν.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι οι φασίστες χρυσαυγίτες χώνονται σε διάφορα ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα, και μάλιστα με μια περίεργη ανοχή και επαναλαμβανόμενες «απροσεξίες» από ΣΥΡΙΖΑίους υποψηφίους που τους φιλοξενούν.

Τρανταχτό είναι το παράδειγμα της Λέσβου, όπου η υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της χρυσαυγίτη γνωστό για τη δράση του στα Ιωάννινα, όπου εμφανίζεται ως ιδρυτής της τοπικής της εγκληματικής οργάνωσης. Ο συγκεκριμένος απομακρύνθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατακραυγή. Ομως, επειδή ο «βήχας» δύσκολα κρύβεται, στο ίδιο ψηφοδέλτιο βρήκε χώρο ένας από αυτούς που επιβράβευσαν το ακροδεξιό - ξενοφοβικό ξέσπασμα ομάδας φασιστοειδών, τα οποία τοποθέτησαν έναν τεράστιο σταυρό σε παραλία του νησιού, ως απάντηση στους «αλλόθρησκους» πρόσφυγες.

Από την άλλη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ακροδεξιός και μάλιστα υμνητής της χούντας, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε μετά τον ντόρο που έγινε για αναρτήσεις του με τις οποίες αποθέωνε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, αναπαρήγαγε άρθρα της φασιστοφυλλάδας «Στόχος», εξέφραζε αντισημιτικές απόψεις κ.λπ. Σε συνέντευξή του μάλιστα εξέφρασε, από τη μια, τον θαυμασμό στο έργο του Παπαδόπουλου, αισχρολογώντας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και, από την άλλη, τόνιζε ότι «στήριξα Τσίπρα και θα ξαναστηρίξω Τσίπρα, γιατί είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην πολιτική σκηνή...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ