Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση

MotionTeam

Τα κάλπικα διλήμματα και οι εκβιασμοί στο λαό δίνουν και παίρνουν στην τελική ευθεία για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λένε ότι οι εκλογές αποτελούν τάχα μονομαχία για δύο, «γκάλοπ» και πρόκριμα για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Επιστρατεύοντας διάφορες κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί «προόδου και συντήρησης», περί «λαϊκισμού και υπευθυνότητας» λένε στο λαό ότι αυτό που κρίνεται είναι το ποιος θα κρατάει το τιμόνι και ποιος θα είναι ο συνοδηγός του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα. Ανασύρουν από το συρτάρι το μουχλιασμένο «επιχείρημα» της τάχα χαμένης ψήφου, που το έχει ακούσει ξανά και ξανά ο λαός προκειμένου να εγκλωβιστεί στη λογική του τάχα «μικρότερου κακού» που τον πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ο λαός έχει πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσει για να αχρηστεύσει τις νέες παγίδες εγκλωβισμού του.

Ξέρει ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα συνεχίσουν να ζουν και να βασιλεύουν τα αντεργατικά μέτρα των τριών μνημονίων και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ανεργία που τσακίζει κόκαλα, η εργασιακή ζούγκλα, η δουλειά με ψίχουλα, οι τσακισμένοι μισθοί και συντάξεις, η «ευελιξία» στους χώρους δουλειάς και η ανασφάλεια. Εδώ θα είναι η φοροληστεία και οι περικοπές σε Υγεία, Παιδεία που βάζουν τη λαϊκή οικογένεια να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, τα ματωμένα πλεονάσματα που γίνονται κάθε είδους διευκολύνσεις, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και «δωράκια» στο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εδώ θα είναι τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις έως το 2060, που σημαίνουν θυσίες χωρίς τέλος για το λαό. Η εμπλοκή που όλο και βαθαίνει στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για την «αναβάθμιση» της αστικής τάξης.

Ολα αυτά δεν θα αλλάξουν με οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, όπως δεν άλλαξαν και με τις προηγούμενες, γιατί δεν θα αλλάξει το κύριο. Γιατί στην εξουσία, και μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τις ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές στις 26 Μάη, θα βρίσκονται οι καπιταλιστές, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και γι' αυτό όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, όπου κι αν βαφτεί ροζ ή γαλάζιος ο χάρτης, ο λαός αντικειμενικά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε θέση «αντιπολίτευσης».

Συνεπώς αυτό που κρίνεται για το λαό στις εκλογές δεν είναι το ποιος από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα πάρει τη σκυτάλη για να συνεχίσει την επίθεση σε βάρος του, αλλά το πώς θα μπουν περισσότερα εμπόδια στα σχέδια του κεφαλαίου, στην από χέρι αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει οποιαδήποτε κυβέρνηση, το πώς θα ανοίξει ο δρόμος για να βγουν ο ίδιος και οι ανάγκες του στο προσκήνιο.

Ποιος μπορεί να αποτελέσει την αντιπολίτευση αυτή; Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ζητάει ψήφο για να γίνει η συγκολλητική ουσία για το επόμενο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα; Η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που εχθρεύονται τους εργάτες και τα δικαιώματά τους, οι «αντισυστημικοί» που συμμετέχουν σε κάθε λογής βρωμοδουλειές και προεκλογικές συναλλαγές του συστήματος για να πέσουν στα μαλακά για την εγκληματική τους δράση; Οι διάφοροι γυρολόγοι των αστικών πολιτικών σχημάτων, που γίνονται κάθε φορά οι γλάστρες στο αντιλαϊκό κάδρο;

Μόνο με δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει το «αντίπαλο δέος» απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική

Κανένας από αυτούς. Μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει το «αντίπαλο δέος» απέναντι σε αυτήν την πολιτική, να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στην από χέρι αντιλαϊκή πολιτική.

Η δύναμη στο ΚΚΕ απ' όλες τις κάλπες (ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές κ.ά.) θα κατατεθεί στο να δυναμώσει η αντιπολίτευση απέναντι στον βασικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα συμφέροντά τους, για λογαριασμό των οποίων αποφασίζουν κυβερνήσεις και ΕΕ.

Στην προσπάθεια για να γίνουν περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, να δυναμώσουν η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, η ταξική γραμμή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ. Για να δυναμώσουν η κοινή πάλη εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, η κοινή πάλη όλων όσοι σήμερα πλήττονται από την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, η προσπάθεια για τη δική τους συμμαχία.

Λαϊκή αντιπολίτευση θα πει με περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, στην Ευρωβουλή, στους δήμους και τις Περιφέρειες, να δώσουμε δύναμη και στήριγμα στο δικό μας αγώνα, για να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις η πάλη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να διεκδικήσουμε όσα χάσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Λαϊκή αντιπολίτευση σημαίνει ακόμα περισσότερες δυνάμεις στη μάχη, που θα συγκρουστούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, θα διεκδικήσουν μέτρα στήριξης και ανακούφισης από τα χαράτσια και τη φοροληστεία, για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί, για μέτρα προστασίας της ζωής του λαού.

Σημαίνει «αυτιά» και «μάτια» του λαού παντού, έγκαιρη ενημέρωση και κινητοποίηση για τα όσα αρνητικά σχεδιάζονται στα μουλωχτά από τα ευρωενωσιακά και κυβερνητικά επιτελεία. Σημαίνει η φωνή των συμφερόντων των εργαζομένων, του λαού να ακούγεται παντού, να δοθεί βήμα παντού στις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις.

Λαϊκή αντιπολίτευση σημαίνει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, να δυναμώσουν η διεθνιστική αλληλεγγύη, ο κοινός αγώνας με όλους τους λαούς της περιοχής για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Λαϊκή αντιπολίτευση σημαίνει ότι απέναντι στο κοινό σχέδιο του κεφαλαίου και της ΕΕ, που υπηρετούν με τις όποιες παραλλαγές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, οι εκλεκτοί τους σε Ευρωβουλή, δήμους και Περιφέρειες, ο λαός αντιπαραθέτει το δικό του σχέδιο, σε σύγκρουση με αυτούς, για να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του και τις μεγάλες δυνατότητες, αφήνοντας πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Λαϊκή αντιπολίτευση, λοιπόν, δεν σημαίνει «μάχη χαρακωμάτων», αλλά συγκέντρωση δυνάμεων, για να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση. Για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική φιλολαϊκή προοπτική, για να έρθει ο λαός στην εξουσία. Γι' αυτό παλεύει το ΚΚΕ, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Με αυτό το κριτήριο θα πρέπει ο λαός να δυναμώσει το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες του Μάη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβάζουν στροφές για τη μάχη των τοπικών εκλογών(2023-07-15 00:00:00.0)
Γιατί ΚΚΕ(2023-06-23 00:00:00.0)
Κάνε δική σου υπόθεση τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ!(2019-06-15 00:00:00.0)
Συνταξιδιώτες στο «κατάστρωμα» του κεφαλαίου(2019-05-11 00:00:00.0)
Ο λαός έχει ανάγκη ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα(2015-01-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ