Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Την επόμενη μέρα είναι κρίσιμο για το λαό πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ

Σε εργαζόμενους των ΕΛΠΕ και σε συγκεντρώσεις στην Αττική και την Κέρκυρα μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

Από τη συγκέντρωση στους Αγ. Αναργύρους
Από τη συγκέντρωση στους Αγ. Αναργύρους
Σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και στην Κέρκυρα μίλησε την περασμένη βδομάδα ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, νυν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος. Την Παρασκευή ο υποψήφιος του Κόμματος περιόδευσε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Σχολιάζοντας την ψευτοαντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ γύρω από τον εργάσιμο χρόνο και την 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Αυτό που ισχύει και στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ είναι ότι η εργοδοσία μπορεί να μοιράσει σε τρίμηνη ή ετήσια βάση το χρόνο εργασίας του εργαζόμενου και να τον καλεί τη μια για 12ωρο, την άλλη για 3ωρο, την άλλη να του δίνει ρεπό, προκειμένου να τον έχει όποτε ακριβώς εξασφαλίζει τη μέγιστη κερδοφορία». Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον πήρε τώρα ο πόνος για το ωράριο, έχει ήδη επιβάλει με νόμο τη 12ωρη δουλειά στους νοσοκομειακούς γιατρούς, τις 32 Κυριακές δουλειάς το χρόνο. Αλλωστε, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί συνδιαμορφωτή των ευρωενωσιακών πολιτικών, που επιτρέπουν και προωθούν τις 12 και 13 ώρες εργασίας τη μέρα σε όλη την ΕΕ, δηλαδή έως και 60 ώρες τη βδομάδα».

Συζητώντας με τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ ανέδειξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν με όλες τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως για τα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, την εθελοντική φορολογία στους εφοπλιστές, την απαλλαγή από εργοδοτικές εισφορές κι ένα σωρό ακόμα. Ειδικά για το χώρο δουλειάς τους, στάθηκε στο γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες, που και φέτος έκανε ρεκόρ κερδών, κι όμως οι εργολαβίες είναι γενικευμένες, κάτι που σημαίνει για εκατοντάδες εργαζόμενους διαρκή ανασφάλεια, δουλειά με ημερομηνία λήξης κ.ο.κ. Ταυτόχρονα προωθείται και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, κάτι που θα εκφραστεί και στη χειροτέρευση των όρων δουλειάς, στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και στις σχέσεις εργασίας. Για όλα τα παραπάνω, που εδώ και χρόνια αποτελούν αποφάσεις της ΕΕ, ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έγκαιρα ενημέρωσε τους εργαζόμενους, συμβάλλοντας στην οργάνωση της πάλης τους για να μην αιφνιδιαστούν, όταν τα υπόλοιπα κόμματα τα προωθούσαν στην Ελλάδα.

Στα ΕΛΠΕ
Στα ΕΛΠΕ
«Το κρίσιμο για την επόμενη μέρα, που όλοι μαζί - δήμοι, Περιφέρειες, κυβέρνηση, ΕΕ - είναι έτοιμοι να πάρουν κι άλλα από τις τσέπες του λαού για να τα δώσουν στους μεγάλους ομίλους, είναι οι εργαζόμενοι να έχουν ένα ισχυρό ΚΚΕ. Να έχουν δηλαδή ένα δυνατό εργαλείο για να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Παπαδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ