Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Φαντάροι, ναύτες και σμηνίτες ψηφίζουμε σε όλες τις κάλπες ΚΚΕ!

Φυλλάδιο του ΚΚΕ απευθύνεται στους στρατευμένους ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων

Με ένα ξεχωριστό φυλλάδιο το ΚΚΕ απευθύνεται στους στρατευμένους ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων, σε όσους δεν ανέχονται να «βαράνε προσοχή» στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όσους δεν ανέχονται την ύπαρξη βάσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Σούδα, στον Αραξο, στην Αλεξανδρούπολη και αλλού, γιατί λειτουργούν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, σε βάρος των λαών, καλώντας τους να ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ θυμίζει ότι η ΕΕ, ως ιμπεριαλιστική ένωση, στηρίζει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, παίρνει μέτρα για τη δική της αυτοτελή δράση, ενισχύοντας την επιθετικότητα και τη στρατιωτικοποίησή της, όπως με την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας» (ΚΠΑΑ) και την αποκαλούμενη Παγκόσμια Στρατηγική, δημιουργεί δυνάμεις ταχείας αντίδρασης για πολεμικές επιχειρήσεις, όπως η «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία» (PESCO), που αποτελεί τη βάση και για τη Σχολή Πρακτόρων της ΕΕ που μάλιστα δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εγκαταστήσει στην Ελλάδα, εμπλέκοντας τη χώρα σε νέα, επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής και φακελώματος.

Τονίζει ότι «η λεγόμενη Στρατηγική της ΕΕ για τη Νεολαία διαμορφώνει ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό στα μονοπώλια, χωρίς εργασιακά - ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, μετακινούμενο, ακόμα κι από χώρα σε χώρα», όπως και ότι «η επόμενη μέρα της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, για την οποία δουλεύουν ακούραστα η ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται να συνεχίσει και η Νέα Δημοκρατία, σημαίνει ότι παραμένουν σε ισχύ όλο το μνημονιακό αντεργατικό - αντιλαϊκό οικοδόμημα και η εργασιακή ζούγκλα για τους νέους εργαζόμενους».

«Μόνο το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, οι αγωνιστές και αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμους και Περιφέρειες, στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, αγωνίζονται για τα συμφέροντα του λαού και των στρατευμένων», τονίζει και προσθέτει:

«Ξεδιπλώνουν, μέσα και έξω από τις στρατιωτικές μονάδες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις.

Διεκδικούν και στηρίζουν να κατοχυρώνονται στην ουσία και στην πράξη τα δικαιώματα του οπλίτη, να έχει γνώμη και δικαίωμα να εκφράζει τη διαμαρτυρία του, όπως για να καταργηθούν τα καψόνια στην πράξη και οι αυθαιρεσίες. Να έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τη γνώμη του ενάντια στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Ενάντια στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και σε αποστολές σε βάρος άλλων λαών.

Να κατοχυρώνεται στην πράξη το δικαίωμα του οπλίτη να διαβάζει πολιτικά έντυπα και εφημερίδες εντός των μονάδων. Να μπει φραγμός στα αντικομμουνιστικά και σοβινιστικά συνθήματα σε βάρος άλλων λαών. Στο ρατσισμό, ναζισμό - φασισμό, στην ξενοφοβία, που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή».

Και υπογραμμίζει πως «η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι "μία απ' τα ίδια" αλλά επένδυση στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει: Για να σταματήσει να χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν όσοι Ελληνες στρατιώτες και αξιωματικοί βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά. Να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, τα τσιράκια του κεφαλαίου που μαγαρίζουν τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές και τις Ενοπλες Δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org