Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Η νεολαία με το ΚΚΕ, ενάντια στην ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης

Η πρώτη ψήφος να είναι κόκκινη!

Στις 26 Μάη, οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά μπορούν, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα μαχητικότητας, αισιοδοξίας και πραγματικής ελπίδας. Ενα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης στην ΕΕ και τα κόμματα του συστήματος, που ζητάνε από τους νέους να θάψουν τα όνειρά τους, να συμβιβαστούν με τη μιζέρια, την αβεβαιότητα, την Παιδεία - εμπόρευμα, τις ουρές της ανεργίας.

Εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι το προηγούμενο διάστημα δεν αποδέχτηκαν το κουτσούρεμα των δικαιωμάτων τους, απέρριψαν την λογική του «μικρότερου κακού» και της μοιρολατρίας. Δεν τσίμπησαν στις αυταπάτες που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πως τάχα «δουλεύει για το καλό τους».

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, αγωνίστηκαν για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, πτυχίο με αξία, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Υψωσαν τη φωνή τους ενάντια στο NATO, που σφαγιάζει λαούς και δημιουργεί στρατιές προσφύγων και ξεριζωμένων για τα κέρδη των εκμεταλλευτών. Εκατοντάδες νέοι σε σχολεία, σχολές και γειτονιές απομόνωσαν τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους και έγιναν ασπίδα προστασίας για τα προσφυγόπουλα, που είναι παιδιά - θύματα ενός πολέμου που γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων. Πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στην ενημέρωση, στην οργάνωση και διεξαγωγή κάθε μικρού και μεγάλου αγώνα. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι εγγύηση για ακόμα πιο μεγάλους, δυνατούς, μαχητικούς αγώνες για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά μας, που σήμερα τσακίζονται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στις 26 Μάη η νεολαία να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν αθωώνουμε με την ψήφο μας αυτούς που καταδικάσαμε με τους αγώνες μας. Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας δύναμη. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ.

Η ΕΕ δεν «ξεστράτισε από τις αρχές και τις αξίες της», όπως πολλοί - ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ - προσπαθούν να πείσουν τους νέους. Αυτές υπηρετεί πιστά! Δεν απέτυχε, το αντίθετο, πέτυχε το στόχο της. Οι αντιδραστικές αρχές της ΕΕ, που υπηρετεί το σημερινό άδικο και εκμεταλλευτικό σύστημα, έχουν φέρει τα αμέτρητα εμπόδια που αντιμετωπίζει καθημερινά η νεολαία στην προσπάθειά της να μορφωθεί, να δουλέψει και να ζήσει με πραγματικά δικαιώματα.

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που ζουν με τον κίνδυνο της απόλυσης, οι μαθητές και φοιτητές που ζουν με την αγωνία αν θα βρουν δουλειά στο μέλλον, πρέπει να μαυρίσουν την ΕΕ και τα κόμματα που την υπηρετούν, δηλαδή όλους αυτούς που το δικαίωμα στην εργασία το βαφτίζουν «ευκαιρία». Αλλωστε το μνημόνιο των μνημονίων, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που μόνο το ΚΚΕ έχει καταψηφίσει, είναι που δίνει το ελεύθερο στους βιομηχάνους και στους μεγαλοεπιχειρηματίες να παίρνουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις τους, αφήνοντας χιλιάδες στην ανεργία, και να τα μεταφέρουν σε χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα, για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκιά τους οι εκμεταλλευτές με ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Είναι προκλητικό να παριστάνουν η ΕΕ και τα κόμματά της ότι κόπτονται για την ημιαπασχόληση των νέων. Είναι η στρατηγική της ΕΕ, που με πάθος υπερασπίζονται και εφαρμόζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι υπόλοιποι πρόθυμοι, η οποία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην ακόμα μεγαλύτερη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στο μεγαλύτερο πετσόκομμα των μισθών, στην κατάργηση των ΣΣΕ, δηλαδή του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν.

Είναι προκλητικό να εμφανίζεται η ΕΕ ως «σύμμαχος των φοιτητών και των δικαιωμάτων τους», όταν είναι οι κατευθύνσεις της που οδηγούν στην απόσπαση της γνώσης από το πτυχίο, στη γενίκευση των διδάκτρων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, σε ένα ατέλειωτο κυνήγι πιστοποιητικών και δεξιοτήτων, στο κόστος σπουδών που είναι δυσβάσταχτο για τους φοιτητές και τη λαϊκή οικογένεια. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου έχουν πρωτοστατήσει διαδοχικά και από κοινού στην ψήφιση και υλοποίηση όλων των παραπάνω.

Την ίδια ώρα, παρουσιάζουν την επιχειρηματική δράση σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ως «μάννα εξ ουρανού» για τη λειτουργία τους. Λες και δεν ξέρουν οι φοιτητές πώς μεταφράζεται αυτό στην ζωή, στους όρους σπουδών τους. Με μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβους και εκδοτικούς να εμπορεύονται την Ερευνα, τα συγγράμματα, τις λειτουργίες και υποδομές των σχολών.

Πάει πολύ να παρουσιάζεται η ΕΕ ως «εγγυητής για τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου». Οι κατευθύνσεις της ΕΕ, τις οποίες υλοποιεί πιστά και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι που κάνουν το σχολείο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο της παπαγαλίας και του άγχους. Το σημερινό σχολείο, που ακόμα και την κουτσουρεμένη γνώση που δίνει την έχει κάνει ζήτημα πορτοφολιού, είναι το σχολείο της ΕΕ που 1 στους 10 μαθητές αναγκάζεται να το εγκαταλείψει πρόωρα.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει τη σφραγίδα της στο παραπέρα τσάκισμα του μορφωτικού δικαιώματος των μαθητών. Διατήρησε τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους των προηγούμενων, έβαλε και την Παιδεία στο μνημόνιο, έφερε και ψήφισε το νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό, που κάνει χειρότερο το ήδη εξοντωτικό σχολείο. Το νομοσχέδιο που οι μαθητές με τους αγώνες τους έχουν καταδικάσει. Οι μαθητές έχουν μία επιλογή, να ψηφίσουν όπως αγωνίζονται: Ανυπότακτα και διεκδικητικά, δηλαδή ΚΚΕ, για το σχολείο που τους αξίζει πραγματικά.

Οταν οι ευρωπλασιέδες και τα κόμματά τους με θράσος δηλώνουν ότι η ΕΕ «εξασφαλίζει την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών», τρίζουν πραγματικά τα κόκαλα των νεκρών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, των εκατομμυρίων παιδιών που σφαγιάστηκαν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια για τα πετρέλαια και τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στον πάτο της Μεσογείου και του Αιγαίου, που έγιναν θάλασσες νεκρών, μπορεί να δει κανείς το «φιλειρηνικό» - όπως μας λένε - πρόσωπο της ΕΕ, που έχει πάρει ενεργά μέρος σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ. ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν σπείρει το θάνατο και τον ξεριζωμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, και σήμερα τα κόμματά τους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε «το καλύτερο παιδί» του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν, ζητάνε ψήφο - συγχωροχάρτι. Με ψήφο στο ΚΚΕ να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει και γι' αυτό. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό, πραγματικό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους λαούς της Ευρώπης!

Τα όσα χυδαία έγιναν ανήμερα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών αποδεικνύουν ακόμα και στον πιο δύσπιστο ότι ο φασισμός δεν είναι αντίπαλος της ΕΕ. Είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος που υπηρετεί η ΕΕ από την ίδρυσή της και θα το υπηρετεί όσο θα υπάρχει. Την 9η Μάη, τη μέρα της ήττας του φασισμού - ναζισμού, τη μέρα που η Σοβιετική Ενωση και ο Κόκκινος Στρατός έμπηγαν στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος την Κόκκινη Σημαία, χώνοντάς τους στα σκοτεινά λαγούμια της παγκόσμιας Ιστορίας.

Στην ηρωική αυτή για τους λαούς επέτειο, η ΕΕ υπέγραψε διακήρυξη που υιοθετεί όλη την αντικομμουνιστική προπαγάνδα μετά τον Β' ΠΠ, κάνοντας λόγο για «σιδηρούν παραπέτασμα από το οποίο ελευθερώθηκαν οι λαοί της Ευρώπης πριν 30 χρόνια».

Αυτό το αίσχος το υπέγραψε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διά χειρός πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, δηλαδή, η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις της, νεοφιλελεύθερες, κεντροαριστερές και ακροδεξιές, υιοθέτησαν επίσημα όλη την προπαγάνδα των φασιστών, την προπαγάνδα που αποτέλεσε κορωνίδα του αντικομμουνισμού και αξιοποιήθηκε για να σταλούν στις εξορίες, στις φυλακές και στα εκτελεστικά αποσπάσματα χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές.

Αλλωστε η ΕΕ έχει δώσει πολλές φορές τα διαπιστευτήριά της. Οταν απαγορεύει σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά σύμβολα και κόμματα, όταν γκρεμίζει αντιφασιστικά και κομμουνιστικά μνημεία και βάζει στη θέση τους μνημεία των SS. Οταν μαζί με το ΝΑΤΟ ενισχύει εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις, για να προωθεί την πολιτική τού «διαίρει και βασίλευε». Αυτή είναι η ΕΕ. Γι' αυτό την προσκυνάνε και οι εγκληματίες ναζί της ΧΑ. Τόση πρόοδος!

Να λοιπόν το «μεγαλείο» της ΕΕ, που η μόνη ελευθερία που εξασφαλίζει είναι η ελευθερία του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους για να αυξάνει τα κέρδη του. Τα κέρδη των εκμεταλλευτών είναι η δυστυχία των λαών.

Ολα ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι οι αντιδραστικές αρχές της ΕΕ έχουν οδηγήσει σε όλα αυτά που απεχθάνεται, που σιχαίνεται η νέα γενιά, στη βαρβαρότητα που ζούμε καθημερινά.

Γι' αυτό, καμιά νεανική ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Δεν πρέπει να κατατεθεί στα κόμματα που με τις πολιτικές τους οδηγούν τους νέους να χάνουν συνεχώς δικαιώματα.

Περνάμε απέναντι! Απέναντι από την ΕΕ, το σύστημα, τα κόμματά τους, που θέλουν να πείσουν τη νέα γενιά ότι πρόοδος είναι ο συμβιβασμός με το σάπιο, γερασμένο σύστημα της εκμετάλλευσης, που μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει για το λαό και τα παιδιά του.

Η νεολαία έχει συμφέρον να συμπαραταχθεί στο στρατόπεδο της πραγματικής προόδου. Να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ, που καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για το πραγματικά προοδευτικό και καινοτόμο: Την πάλη για την αποδέσμευση από τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την πάλη για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Τη σοσιαλιστική κοινωνία, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη φτώχεια, τις κρίσεις, τους πολέμους, το φασισμό. Το σοσιαλισμό, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα.

Γιατί πραγματικά προοδευτικό είναι να αξιοποιηθούν οι σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης, της παραγωγής και της τεχνολογίας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Και η πρόοδος πάντα γεννιέται στην αμφισβήτηση του συστήματος. Ποτέ στην υποταγή. Η Ιστορία της ανθρωπότητας, η Ιστορία του λαού μας, αποδεικνύει ότι μπροστά πας μόνο με ψηλά το κεφάλι και όχι σκυφτός σε όσους τσακίζουν τη ζωή μας.

Γι' αυτό, την επομένη των εκλογών η νεολαία χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ θα είναι παρόν, μαχητικό και πρωτοπόρο όπου μορφώνεται, δουλεύει και ζει η νέα γενιά, για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα και οι ανάγκες της.


Δέσποινα ΜΑΣΤΡΟΛΕΩΝ
Υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρα στο ρεύμα της υποταγής, η μόνη πραγματικά αντισυστημική επιλογή της νεολαίας είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ!(20/4/2019)
Ερώτηση για το απαράδεκτο νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών(18/1/2019)
Καταδίκασε τα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη(9/9/2015)
Εξωραΐζουν στα μάτια των παιδιών τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ(18/1/2013)
Μαθήματα υποταγής και ευρω-λαγνείας(2/4/2009)
Υπάρχουν και όρια!(12/12/2008)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org