Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Γιώργος ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ

Γιατρός Πνευμονολόγος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Εύβοιας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας

Θεωρώ μεγάλη τιμή την πρόταση του ΚΚΕ να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις περιφερειακές εκλογές. Λυπάμαι που για αντικειμενικούς, εντελώς προσωπικούς λόγους, δεν μπορώ να συμμετάσχω.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω απερίφραστα να δηλώσω ότι αυτή η προσπάθεια του ΚΚΕ, για άνοιγμα σε πρόσωπα της αριστεράς που δεν βρίσκονται στον στενό του κύκλο, δεν πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. Τα τελευταία χρόνια παραπονιόμασταν γιατί το ΚΚΕ ακολουθούσε τον δικό του, μοναχικό αλλά πάντα αγωνιστικό δρόμο. Θα ήμασταν τουλάχιστον ανακόλουθοι αν δεν ανταποκρινόμασταν στο κάλεσμά του.

Σίγουρα υπάρχουν διαφορές, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που συμφωνούμε, που είναι και σημαντικότερα. Συμφωνούμε ότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι μια τυπική καπιταλιστική κρίση και ότι η λύση βρίσκεται στην αποδέσμευση από την ΕΕ, ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για διόρθωση της ΕΕ, όπως διάφορες ρεφορμιστικές δυνάμεις διατείνονται.

Ολον αυτόν τον καιρό το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στην αγωνιστική, αντικαπιταλιστική του δράση. Οι όποιες διαφορές σε θέματα τακτικής δεν είναι σημαντικές και σίγουρα δεν είναι της παρούσης, αυτό που μας οδηγεί στην συμπόρευση είναι το όραμα του σοσιαλισμού, επομένως η στήριξη του ΚΚΕ σ' αυτήν την εκλογική μάχη είναι αυτονόητη. Εύχομαι να συνεχίσουμε να συναντιόμαστε στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ