Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Γιάννης ΜΗΛΙΟΣ

Οικονομολόγος, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Από το 2008, με το ξέσπασμα της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μια σειρά από ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες και κινήματα αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού που αναπτύχθηκαν, καθώς και μια μερίδα των εργαζομένων θεώρησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προστατέψει τα συμφέροντά τους. Η διάψευση της ελπίδας και η αποκάλυψη της εξαπάτησης με την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές και στρατηγικές του εγχώριου και διεθνούς καπιταλισμού οδήγησε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου στην παραίτηση και την ηττοπάθεια. Ο κόσμος αυτός θα εγκλωβιστεί στο ψεύτικο δίλημμα του «μικρότερου κακού», που οδηγεί με ακρίβεια φυσικού νόμου στο «μεγαλύτερο κακό», ή θα επιλέξει τον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής; Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου.

Στην παρούσα εκλογική συγκυρία, η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ θα είναι ψήφος αντίστασης και αγωνιστικής ριζοσπαστικής προοπτικής για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Είναι ψήφος αντιπαράθεσης και πάλης, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγα χέρια μέσα από τη φτωχοποίηση των πολλών και με τα δικαιώματα γράμμα κενό περιεχομένου.

Στην «ανάπτυξη» του ελληνικού καπιταλισμού που προωθούν τα κόμματα της εξουσίας, τόσο στη μεταμοντέρνα - κεντροαριστερή εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ - «προοδευτική συμμαχία», όσο και στη δεξιά εκδοχή της ΝΔ και των κατά καιρούς συμμάχων της, να αντιτάξουμε την ενότητα και αποφασιστικότητα των αγώνων μας. Να συμπαραταχτούμε με το ΚΚΕ, παρά τις διαφορές σε επιμέρους εκτιμήσεις και πρακτικές, δίνοντας προτεραιότητα στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, κάνοντας και πάλι ορατή την ελπίδα, στην προοπτική του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ