Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Την Τετάρτη 22 Μάη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Τετάρτη 22 Μάη στην Αθήνα, να μετατραπεί σε μια πραγματική λαϊκή διαδήλωση! Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν στους εργαζόμενους, στο λαό της Αττικής, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, προετοιμάζοντας τη μαζική συμμετοχή στην πλατεία Συντάγματος, όπου στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μάρκο Ρίτσο, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία, ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες, η συγκέντρωση του Συντάγματος αναδεικνύεται σε κορυφαίο σταθμό πριν από τις 26 Μάη. Γι' αυτό τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος διακινούν πλατιά το κάλεσμα, εξορμούν σε γειτονιές και χώρους δουλειάς με την αφίσα, την ντουντούκα, διακινούν τα ψηφοδέλτια που ήδη έχουν παραλάβει οι Οργανώσεις, πραγματοποιώντας ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα. Μπροστά στη μεγάλη συγκέντρωση, στον «Ριζοσπάστη» μιλούν για την προετοιμασία της στελέχη του ΚΚΕ από Οργανώσεις της Αττικής.

Να μη λείψει κανείς από το Σύνταγμα!

Η μεγάλη συγκέντρωση θα φιλοξενηθεί στην καρδιά της Αθήνας, στο κέντρο της πόλης, και ο Κώστας Ρήγας, Γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας του Κόμματος και μέλος της ΕΠ Αττικής, σημειώνει ότι μετά από εκατοντάδες τοπικές δραστηριότητες αλλά και τη μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο, «κάνουμε τη νύχτα μέρα για να μπει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι». «Το κάλεσμα συμμετοχής στο Σύνταγμα είναι κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι παρουσία τιμής και έμπρακτης αναγνώρισης ότι μπορούμε να βαδίσουμε άλλο δρόμο. Είναι προέκταση της κόκκινης ψήφου και μια πιο δυνατή απάντηση, ότι είμαστε οι πολλοί, που δεν τσιμπάνε στο ψευτοδίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ».

Θησείο: Από μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ την Παρασκευή για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης
Θησείο: Από μαζική εξόρμηση της ΚΝΕ την Παρασκευή για την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης
Προσθέτει ότι οι Οργανώσεις του Κόμματος απευθύνουν κάλεσμα «και σε όσους σήμερα ακούνε πιο προσεκτικά το ΚΚΕ, τις θέσεις του και την πρότασή του, αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει, είναι αναποφάσιστοι, έχουν επιφυλάξεις. Η συγκέντρωση θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεδιαλύνουν ερωτηματικά, να πάρουν κουράγιο από τους χιλιάδες που θα βρεθούμε εκεί, όλοι μαζί, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα».

Αναφερόμενος στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, τονίζει ότι «η μέχρι τώρα παρέμβαση δείχνει ότι το ρεύμα αμφισβήτησης μπορεί να γίνει πιο δυνατό, και μάλιστα να γίνει ρεύμα αντίστασης και αντεπίθεσης, με μαχητική υποστήριξη του ΚΚΕ».

«Αυτό επιβεβαιώνουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις ανά δημοτικό διαμέρισμα, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων, νέων, γυναικών και μεταναστών στις γειτονιές του Κολωνού, των Αμπελοκήπων, των Πετραλώνων, του Γκύζη, του Γαλατσίου, της Γούβας», συμπληρώνει ο Κ. Ρήγας και στέκεται ιδιαίτερα στην τελευταία τέτοια συγκέντρωση, στον Αγιο Παντελεήμονα: «Αυτή η συγκέντρωση ήταν η αφορμή για να ξεράσουν οι φασίστες ναζί της Χρυσής Αυγής το ρατσιστικό τους δηλητήριο, επειδή το ΚΚΕ έχει μετανάστες στο ευρωψηφοδέλτιό του. Και αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι το κόκκινο ψηφοδέλτιο, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, δεν θα είναι απλά μια "ενόχληση" αλλά μια απάντηση δυνατή στο μαύρο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Θα είναι απάντηση και στο ευρωψηφοδέλτιό της, όπου υποθάλπουν εγκληματίες και την ίδια στιγμή έχουν το θράσος να μιλούν για εγκληματικότητα!».

Αντίστοιχη προσπάθεια κάνουν και οι κλαδικές Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής, που προεκλογικά έρχονται σε επαφή με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους από όλους τους κλάδους. Ο Θοδωρής Πάσχος, μέλος της ΕΠ Αττικής και στέλεχος της ΤΟ Βιομηχανίας στον κλάδο της Ενέργειας, σημειώνει ότι «ενόψει της συγκέντρωσης ερχόμαστε σε επαφή με όσο κόσμο συζητήσαμε τους τελευταίους μήνες. Στη μάχη αυτή μπήκαν μπροστά όλες οι δυνάμεις μας με κλίμα αισιοδοξίας, μαζί με φίλους και οπαδούς της Οργάνωσης. Αξιοποιήσαμε τους πολλούς υποψηφίους - συντρόφους μας, οι οποίοι πραγματικά όργωσαν και συνεχίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή να οργώνουν όλους τους χώρους δουλειάς. Αναδεικνύουμε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ από τους βιομηχανικούς εργάτες έχει πολλαπλάσια σημασία, θα ενισχύσει κι άλλο τη φωνή, την πάλη, τη διεκδίκηση. Αυτό άλλωστε θα είναι και στην πράξη η διαφορά που μπορεί να γίνει με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Οσο για τις συνθήκες μέσα στις οποίες έδωσαν και δίνουν την εκλογική μάχη οι κομμουνιστές στα μεγάλα εργοστάσια, ο Θ. Πάσχος προσθέτει ότι αυτό έγινε παράλληλα με την οργάνωση της πάλης για τα οξυμένα εργατικά προβλήματα, που κι αυτά αποτελούν κριτήριο ψήφου, αιτίες για να καταψηφιστούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου. «Προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις, όπως μόλις προχτές, για την απόλυση εργαζόμενης σε εργολάβο, σε εταιρεία στον κλάδο του Φαρμάκου και τελικά την ακύρωσή της. Επίσης ενάντια στην απόπειρα τρομοκράτησης κομμουνιστών και άλλων πρωτοπόρων εργατών, που έχουν μπει με τη δράση τους στο μάτι της εργοδοσίας, με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα εταιρεία στον κλάδο Τροφίμων - Ποτών. Παρεμβήκαμε για χρωστούμενα δεδουλευμένα, όπως σε εργολαβικούς εργαζόμενους στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για θέματα ωραρίων, όπως για παράδειγμα για το άνοιγμα φαρμακαποθηκών τα Σαββατοκύριακα.

Συνδυάσαμε επίσης την πολιτική εκλογική δουλειά με κρίσιμες μάχες αρχαιρεσιών σε μεγάλους και σημαντικούς χώρους, όπως στη Χημική Βιομηχανία, στα Τρόφιμα, στα Πρακτορεία Τύπου, στην Ενέργεια, με αποτελέσματα που έβγαλαν ενισχυμένες τις ταξικές δυνάμεις, δείχνοντας ότι οι θέσεις και η δράση μας αναγνωρίζεται από ευρύτερα τμήματα εργαζομένων».

Ο Θ. Πάσχος προσθέτει ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες, η Οργάνωση εστιάζει σε συγκεκριμένα τμήματα εργαζομένων, όπως στους μετανάστες, οργανώνοντας συσκέψεις, π.χ. στο Κορωπί, αλλά και στους «ελαστικά απασχολήσιμους», εποχικούς, εργολαβικούς, εκδίδοντας μάλιστα και ειδική ανακοίνωση. «Προσπαθήσαμε να απευθυνθούμε σε νέους ηλικιακά εργαζόμενους και από όλη αυτήν την προσπάθεια είμαστε αισιόδοξοι ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες ώστε εκατοντάδες εργαζόμενοι από τους χώρους της Βιομηχανίας να κάνουν για πρώτη φορά το βήμα και να στηρίξουν το Κόμμα μας στις εκλογές».

Κριτήριο ψήφου η κατάσταση στους τόπους δουλειάς

Ο Νίκος Μπουκουβάλας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και στέλεχος της Οργάνωσης των Κατασκευών, αναφέρει ότι σε μια ακόμα μάχη, αυτή των εκλογών, αποτυπώνονται οι βαθιές ρίζες που έχει το ΚΚΕ στον κλάδο, οι δεσμοί που έχει με τους οικοδόμους και οι οποίοι σφυρηλατήθηκαν μέσα στους σκληρούς πολύχρονους αγώνες. Ο κλάδος των κατασκευών είναι από εκείνους όπου η προεκλογική περίοδος βρήκε τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, όπως στα μεγάλα εργοτάξια της Αττικής για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για αυξήσεις στο μεροκάματο, ενάντια στην εντατικοποίηση, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Μόλις πριν από λίγες βδομάδες, για παράδειγμα, έγινε απεργία σε ένα από τα μεγάλα εργοτάξια της Αττικής, αυτό της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, που η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή το αξιοποιούν προεκλογικά για να προβάλλουν το «έργο» τους. Ενα έργο που ήταν αναγκαίο για το κεφάλαιο, αφού φτιάχνει την τουριστική βιτρίνα για τους μεγαλοξενοδόχους, και γι' αυτό χρηματοδοτήθηκε και ξεκίνησε εν ριπή οφθαλμού, την ίδια στιγμή που άλλα αναγκαία έργα, όπως αντιπλημμυρικής θωράκισης, χρονίζουν, κι ας πνίγονται οι φτωχογειτονιές. Ο Ν. Μπουκουβάλας αναφέρει ότι οι οικοδόμοι βιώνουν στην πράξη αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι αυτή η αναιμική ανάπτυξη, που εκφράζεται και στη μικρή αναθέρμανση της οικοδομής, δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε για όλους.

«Τους τελευταίους μήνες εστιάσαμε στα μεγάλα αυτά έργα, σε τεχνικές εταιρείες, σε λαϊκές γειτονιές, όπου πραγματοποιήσαμε έναν μεγάλο αριθμό συγκεντρώσεων και περιοδειών, αξιοποιώντας παραδοσιακούς δεσμούς που έχουμε με μεγάλο κομμάτι εργατών του κλάδου για να προσπεράσουμε δυσκολίες, όπως αυτή του μεγάλου κατακερματισμού που υπάρχει, με πλήθος οικοδόμων να εργάζονται σε πολλές μικρές οικοδομές. Ταυτόχρονα, ειδικό κάλεσμα απευθύναμε στους μετανάστες, που αποτελούν μεγάλο τμήμα στον κλάδο. Παίρνουμε θάρρος από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αναγνωρίζει την ταξική συνέπεια, τη σταθερότητα, την αγωνιστικότητα, την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών.

Ολη αυτή η δραστηριότητα κορυφώνεται με τη συμμετοχή μας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στις 22 Μάη», αναφέρει ο Ν. Μπουκουβάλας.

«Να αξιοποιήσουμε την ψήφο μας για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Να δυναμώσουμε τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός βηματισμός με ορίζοντα το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη(2020-09-23 00:00:00.0)
Αύριο Τετάρτη 3 Ιούλη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα(2019-07-02 00:00:00.0)
Σάλπισμα αντεπίθεσης για «ΚΚΕ ισχυρό παντού» από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση(2019-05-21 00:00:00.0)
Την ερχόμενη Πέμπτη η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα(2008-05-09 00:00:00.0)
«Πυρετωδώς» προετοιμάζεται το παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο(2001-01-23 00:00:00.0)
Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται η συγκέντρωση(2000-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ