Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας

Κινήσεις εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης επιχειρούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα, σε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΣΥΝ. Την περασμένη Κυριακή η ΝΕ ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ως θετικές τις μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης στη γιουγκοσλαβική κρίση, κάλεσε σύσκεψη κομμάτων, με στόχο τη διενέργεια εκδήλωσης η οποία στην ουσία θα ξεπλένει την κυβέρνηση και θα στρέφεται ενάντια στον πόλεμο χωρίς να κατονομάζει τους υπαίτιους. Στη σύσκεψη πήραν μέρος η ΝΔ και ο ΣΥΝ, ο κυβερνητικός νομάρχης Αχαϊας και μέλη της ΠΑΣΟΚικής πλειοψηφίας του ΕΚΠ και αποφάσισαν να κάνουν εκδήλωση από κοινού την ερχόμενη Πέμπτη. Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ κατήγγειλε αυτή την ενέργεια, δεν πήρε μέρος στη σύσκεψη και μετά την εξαγγελία της εκδήλωσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

"Κάνουμε γνωστό στο λαό της Αχαϊας ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή του πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία κάλεσε το λαό να κινητοποιηθεί ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Στηρίζει και συμμετέχει ενεργά σ' όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο άμεσο σταμάτημα του πολέμου στη Βαλκανική.

Δε συμμετέχει όμως, στη συγκέντρωση που διοργανώνει από κοινού το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ, την Πέμπτη 1η Απρίλη, ΓΙΑΤΙ:

1) Στην πρόσκληση για τη σύσκεψη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για να γίνει το συλλαλητήριο θεωρούνται θετικές οι μέχρι τώρα ενέργειες της κυβέρνησης. Δηλαδή, η υπογραφή της στο ΝΑΤΟ για την επέμβαση, η παραχώρηση των λιμανιών και των αεροδρομίων στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα θεωρούνται θετικές ενέργειες.

Δε γίνεται, επομένως, η συγκέντρωση για να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά για να δικαιολογήσει και να στηρίξει τη συμμετοχή της κυβέρνησης στην ωμή επίθεση σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

2) Για το ΚΚΕ, το κύριο σήμερα είναι να σταματήσει ο πόλεμος και να μην επεκταθεί.Αυτά σημαίνουν άμεσες ενέργειες όπως:

- Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της από την απόφαση για τη ΝΑΤΟική επιδρομή.

- Καμία συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να γυρίσει πίσω το ελληνικό πλοίο από την Αδριατική και οι Ελληνες φαντάροι από την Αλβανία και τη Βοσνία.

- Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας.

- Καμία διευκόλυνση στις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις, καμία παραχώρηση του ελληνικού εδάφους και του εθνικού εναέριου χώρου.

- Να φύγουν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί από τα Βαλκάνια.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στον αποκλεισμό της αμερικανικής βάσης του Αραξου την Τετάρτη 31 Μαρτίου και να κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στον πόλεμο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενοχος με ΣΥΝοπτικές διαδικασίες...(2006-03-14 00:00:00.0)
Ιστορία ΣΥΝαίνεσης(2002-03-24 00:00:00.0)
Αποκλείουν τη βάση του Αραξου(1999-07-01 00:00:00.0)
Προσφυγή στην ΕΕ συνιστά ο ΣΥΝ(1999-03-26 00:00:00.0)
Σύσκεψη αντιστασιακών(1998-06-25 00:00:00.0)
Πικετοφορίες ενάντια στην επέμβαση(1997-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ