Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμος, αλλά ... γιατί;

ΕΤΟΙΜΟΣ να αναλάβει διπλωματική πρωτοβουλία για την ειρήνευση στη Γιουγκοσλαβία δήλωσε χτες δημοσίως ο Σημίτης, αλλά στους Αμερικάνους δηλώνει ταυτοχρόνως (όχι, όμως, και δημοσίως) ότι είναι έτοιμος να αναλάβει και τις υποχρεώσεις του, ως μέλος του ΝΑΤΟ..!

***

Αυτά, προφανώς, δεν πάνε μαζί, όσο κι αν οι εκσυγχρονιστές προσπαθούν φραστικά να χωρέσουν "δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη". Διότι ειρήνευση και ΝΑΤΟ είναι δύο έννοιες αντίθετες κι αυτό πλέον έχει αποδειχθεί.

***

Ο μύθος (για όσους τον πίστευαν, βέβαια) του ΝΑΤΟ, ως δύναμης ειρήνης στη Βαλκανική, έχει καταρριφθεί. Κάπως σαν ...το "αόρατο" "Στελθ"!

***

ΑΛΗΘΕΙΑ,μια και το αναφέραμε, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο, μια κατάρριψη αεροπλάνου να έχει προκαλέσει τόσα χαμόγελα και αντιδράσεις επιδοκιμασίας...

***

Κι ο συμβολισμός, άλλωστε, είναι σωστός και πραγματικός. Ανεξάρτητα με την προπαγάνδα που υπάρχει, το ΝΑΤΟ, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι συνεργάτες τους είναι ισχυροί. Δεν είναι, όμως, ανίκητοι.

***

Οι λαοί, που αντιστέκονται, είναι εξ ορισμού νικητές και μπορούν να τους κερδίσουν, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας.***

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ελληνες, έχουν δείξει ξεκάθαρα την άποψή τους για το θέμα, με την καθημερινή τους στάση, με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των ημερών και με τις ...μούτζες, που εισπράττει ο Κλίντον σε κάθε δελτίο ειδήσεων που εμφανίζεται.

***

Είναι, δε, ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ, και συζητιέται περισσότερο από ποτέ, το τι δουλιά έχουμε, τέλος πάντων, εμείς σ' αυτήν τη σφηκοφωλιά, που λέγεται ΝΑΤΟ.

*****

Αλήθεια, μπορούν να δώσουν μια απάντηση σ' αυτό και ο Σημίτης και ο Καραμανλής, που προσπαθούν τούτες τις μέρες να εμφανιστούν ως αγανακτισμένοι, από τα τεκταινόμενα στο Κόσσοβο;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ