Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σύμφωνες όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ στις επιθέσεις ενάντια σε λαούς

"Υπάρχει μια πλήρης ομοφωνία των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, που οι περισσότερες από αυτές είναι και χώρες - μέλη της ΕΕ, όταν πρόκειται να επιτεθούν σε λαούς που ζουν σε περιοχές με πλούσιες πρώτες ύλες, ή σε λαούς που αντιστέκονται στην κυριαρχία των περιφερειακών και διεθνών αυτών οργανισμών".Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το περασμένο Σάββατο, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη Θεσσαλονίκη. Στην εισηγητική της παρέμβαση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

"Η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να το παίζει δίπορτο. Από τη μια μεριά συνεχίζει να διατηρεί την υπογραφή της στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και από την άλλη λέει ότι θέλει να πάρει πρωτοβουλίες για την ειρήνη. Αν θέλει να πάρει πρωτοβουλία για την ειρήνη πρέπει να αποσύρει την υπογραφή της, να αποσύρει το αντιτορπιλικό "Κίμωνας", να κλείσει τις βάσεις και τις εγκαταστάσεις από τις οποίες προωθείται η επίθεση στη Γιουγκοσλαβία.Γιατί όπως ξέρουμε δίχως τη βάση του Ακτιου, πολύ λίγα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν. Καταγγέλλουμε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση τώρα, είναι διατεθειμένη, παραχωρεί και τους αεροδιαδρόμους της πολιτικής αεροπορίας για να μπορούν τα αεροπλάνα τα ΝΑΤΟικά να πετάνε έτσι ανενόχλητα σε όλο το χώρο των Βαλκανίων και να στοχεύουν στρατηγικά σημεία στη Ν. Γιουγκοσλαβία αλλά και τον άμαχο πληθυσμό.

Λοιπόν ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της.

Δεύτερο: Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει ο ελληνικός λαός, είναι, τι σημαίνει ΝΑΤΟ και νέα δομή του ΝΑΤΟ. Δεν είναι καινούριο αυτό, αλλά ακόμη και την περίοδο του πολέμου στην περιοχή της Βοσνίας, είχε γίνει γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης και όχι μόνο ο κύριος Κλίντον, έχουν αποφασίσει και έχουν εκχωρήσει στην ηγεσία του ΝΑΤΟ, δηλ. στο Γενικό Γραμματέα και στο Στρατιωτικό Διοικητή, το δικαίωμα να εξαπολύουν τον πόλεμο, να πατήσουν το κουμπί, χωρίς προηγουμένως να πάρουν καμία έγκριση. Αυτά όλα δείχνουν, ότι υπάρχει μια πλήρης ομοφωνία των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, που οι περισσότερες από αυτές είναι και χώρες - μέλη της ΕΕ, όταν πρόκειται να επιτεθούν σε λαούς που ζουν σε περιοχές με πλούσιες πρώτες ύλες, ή σε λαούς που αντιστέκονται στην κυριαρχία των περιφερειακών και διεθνών αυτών οργανισμών.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει θέση, αν στηρίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αν είναι σύμφωνος να υποτάσσεται κανείς σε αυτούς τους οργανισμούς ή θέλει να αντισταθεί. Αυτό είναι το πραγματικό, το σύγχρονο θα έλεγα ιστορικό δίλημμα.

Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει πλατιά τον ελληνικό λαό, γιατί ο Πρόεδρος Κλίντον μιλάει για κινδύνους πιθανούς ή μη πιθανούς ελληνοτουρκικής διένεξης, σε συσχετισμό με τον πόλεμο που γίνεται στη Γιουγκοσλαβία. Αντί να διαμαρτύρεται και να βάλει ερωτήματα γιατί τάχα το λέει ο Πρόεδρος Κλίντον, καλύτερα να εξηγήσει στον ελληνικό λαό το ένα και σωστό: Οτι οι ΗΠΑ εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει μια ώρα αρχύτερα τη διχοτόμηση και αμερικανοποίηση του Αιγαίου. Το ίδιο κάνουν και προς την Τουρκία. Προσπαθούν να αναιρέσουν τους προεκλογικούς δισταγμούς της κυβέρνησης, να βγει στην επιφάνεια μια τέτοια συμφωνία και γι' αυτό την εκβιάζουν λέγοντάς της: πρόσεξε έχουμε και άλλο χαρτί στα χέρια μας. Αυτό πρέπει να πει στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση και όχι να αναρωτιέται γιατί λέγονται αυτά και να προσπαθεί με τις διάφορες διπλωματικές παρεμβάσεις να αναιρέσει τα λεγόμενα, ενώ ξέρει ότι υπάρχει ένα ωμό πραγματικό παρασκήνιο που θα το δούμε καλύτερα στα τέλη Απρίλη".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ