Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πυκνώνουν οι μετακινήσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων

Πυκνώνουν οι μετακινήσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων μέσω της Θεσσαλονίκης προς τα Βόρεια σύνορα της χώρας, ενώ την ίδια ώρα και μπροστά στο ενδεχόμενο έναρξης και των χερσαίων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, περιορίζεται η ενημέρωση από το επιτελείο του ελληνικού στρατού. Καθημερινά πληθαίνει η μεταφορά στρατιωτών μέσω του αεροδρομίου της πόλης. Από την Παρασκευή μέχρι και χθες περίπου 15 αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο "Μακεδονία", μεταφέροντας περισσότερους από 1.000 στρατιώτες των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Ανάμεσά τους ήταν και Αμερικανοί που έφτασαν χτες το μεσημέρι, οι οποίοι προωθήθηκαν αμέσως προς τα Σκόπια με πούλμαν. Το βράδυ της Παρασκευής ένα γερμανικό πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταφέροντας κύρια οχήματα και κοντέινερ με πολεμικό οπλισμό. Συνολικά περισσότεροι από 7.000 στρατιώτες προωθήθηκαν.

Η ενημέρωση σχετικά με τις αφίξεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων γίνεται, κατά κύριο λόγο πλέον, μετά την έλευση αυτών των δυνάμεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα φαίνεται πως οι πληροφορίες "φιλτράρονται" προκειμένου να μη βγει στο φως η ένταση της, ήδη μεγάλης σε έκταση, επιχείρησης που διεξάγεται, από ελληνικού εδάφους και θάλασσας. Παράλληλα, έχουν μεγαλώσει ιδιαίτερα ανησυχητικά τα μέτρα ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με εντολή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των κομμουνιστών και του λαού της πόλης. Η δύναμη του Λιμενικού, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται με άτομα και από άλλα σημεία της χώρας, ιδιαίτερα ενόψει της πιθανής άφιξης των πλοίων που θα μεταφέρουν τους Αμερικανούς πεζοναύτες.

Από το πρωί της Κυριακής μέχρι και χθες το βράδυ άλλο ένα γερμανικό πλοίο, το "Πέτερσμπουργκ", βρισκόταν αρόδο στο Θερμαϊκό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία των Σκοπίων αρνήθηκε να δεχτεί το φορτίο που κουβαλάει, γιατί μεταφέρει ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό και άρματα μάχης τύπου "Λέοπαρντ", γεγονός που ενισχύει τις "διαρροές" για έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος, με επιφύλαξη αναφέρουμε την πληροφορία πως χθες στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου "Μακεδονία" ΝΑΤΟικοί στρατιώτες φύλαγαν 12 φέρετρα τα οποία αναμένονταν να μεταφερθούν αεροπορικώς προς τις χώρες απ' όπου προέρχονταν τα θύματα του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ