Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Οι αυταπάτες κυριαρχούν

Σχετικά με την εξειδικευμένη πρότασή του για την Ενωμένη Ευρώπη, συζήτησε την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική του Επιτροπή

Με θέμα την "Εξειδικευμένη πρόταση του ΔΗΚΚΙ για την Ενωμένη Ευρώπη", συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η σύνοδος άνοιξε με ομιλία του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλα,που, όπως ήταν φυσικό, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Ξεκινώντας, κατήγγειλε την "τρομοκρατική και αήθη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, μέσω του ΝΑΤΟ, καταπατώντας κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου, τελείως αυθαίρετα, για να προωθήσουν οι ΗΠΑ με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ τα άνομα σχέδιά τους, για να προωθήσουν τη νέα τάξη πραγμάτων στα Βαλκάνια".

Αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ, ο Δ. Τσοβόλας, σημείωσε ότι "εξελίχθηκε σε μια αποικία των ΗΠΑ, σε ευρωπαϊκό σκέλος του ΝΑΤΟ" και έκανε λόγο ακόμα και για κινδύνους διάσπασης, λέγοντας ότι "γελοιοποιήθηκε και υπέστη μεγάλο πλήγμα στα μάτια των λαών της Ευρώπης και της διεθνούς κοινής γνώμης, σε τέτοιο σημείο μετά από τους χειρισμούς που έκανε και για την περίπτωση Οτσαλάν, που πλέον οι κίνδυνοι διάσπασης στο ορατό μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, αν δεν κατορθώσουν οι ΗΠΑ να την ελέγξουν 100%, είναι κατά την άποψή μου, πολλοί μεγάλοι".

Επίσης ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ότι "οι ψευτοευρωπαϊστές και στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης φέρουν μεγάλη ευθύνη με την πολιτική που συμφώνησαν στη Σύμβαση του Μάαστριχτ και μετά του Αμστερνταμ, εναντίον των οποίων συμφωνιών είμαστε κάθετα αντίθετοι, γιατί υποσκάπτουν το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης των λαών και των πολιτών, της κοινωνικής αλληλεγγύης...".

Την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας (που ήταν ομόφωνη) για τις θέσεις του ΔΗΚΚΙ, έκανε ο υπεύθυνος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων Μ. Μπακόπουλος, που στάθηκε αρχικά σε μια ιστορική αναφορά στη δημιουργία της ΕΟΚ. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι με τη "Συνθήκη Ιδρυσης της Ρώμης, το 1957, η Ευρώπη προσπαθούσε να ανοικοδομηθεί από τα πλήγματα του πολέμου" και κατέληξε στο σήμερα ότι η ΕΕ "λειτουργεί ως ένας μηχανισμός, που υπηρετεί τα συμφέροντα του διεθνούς χρηματιστηριακού, τραπεζικού και κομπραδόρικου κεφαλαίου, σε βάρος των απλών ανθρώπων".

Στις θέσεις αυτές καθαυτές, πέρα από τις διάφορες αναφορές περί βελτίωσης των υπαρχόντων θεσμών, προώθηση της πολιτικής ένωσης και πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, αποκαλύπτονται πλήρως οι αυταπάτες που τρέφει το ΔΗΚΚΙ για αλλαγές στα πλαίσια της υφιστάμενης ΕΕ. Συγκεκριμένα, η πρώτη θέση διατυπώνεται ως εξής: "Το ΔΗΚΚΙ είναι κίνημα, που βλέπει θετικά τη διαδικασία της Ενωμένης Ευρώπης των λαών, προς όφελος όλων των κρατών και των Ευρωπαίων πολιτών και πιστεύει στη βιωσιμότητά της. Αρκεί οι μεγάλες χώρες της ΕΕ να πολιτευτούν με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο και με άξονες την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών και των λαών". Και αυτά, τη στιγμή που όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ο ιμπεριαλιστικός ρόλος της ΕΕ και στην περίπτωση της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβίας και δεν είναι καθόλου "πολιτικός νάνος", όπως τη χαρακτήρισε ο εισηγητής, αλλά συνένοχη και συνεγκληματίας με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών τους(2001-01-10 00:00:00.0)
Το ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης(1999-03-26 00:00:00.0)
Αποστάσεις ασφαλείας(1996-12-08 00:00:00.0)
Με επικίνδυνες προτάσεις στα εθνικά!(1996-10-13 00:00:00.0)
Μια ακόμα συνιστώσα υποταγής!(1996-09-15 00:00:00.0)
"Διαμαρτυρόμενος"... υποστηρικτής!(1996-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ