Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ντροπή των προσκυνημένων

"Πρώτα η Ελλάδα"... Το είπε χθες άλλη μια φορά ο Κ. Σημίτης για να δικαιολογήσει τη θρασύδειλη και δουλική στάση της κυβέρνησής του απέναντι στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Το είχε είπε πάλι, όπως όλοι θυμούνται, όταν επιχείρησε να δικαιολογήσει την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία, όταν δικαιολογούσε τη μη εγκατάσταση των S - 300 στην Κύπρο, κ.ο.κ. Με άλλα λόγια ο Κ. Σημίτης αισθάνεται την ανάγκη να καταφεύγει σε πατριωτικές κορόνες και σε κατευθυνόμενο εθνικισμό, στις περιπτώσεις που χρειάζεται ένα άλλοθι για την άνευ προηγουμένου υποταγή της κυβέρνησής του στις αξιώσεις των ΗΠΑ.

***

Προσπαθεί απεγνωσμένα να οχυρωθεί πίσω από μεγάλα όσο και κούφια "υπερπατριωτικά" λογύδρια, τη στιγμή που έχει συλληφθεί επ' αυτοφώρω να εκχωρεί τα πάντα στους ιμπεριαλιστές και θέλει μάλιστα να συμπρωταγωνιστήσει στα εγκλήματά τους ανά τοn κόσμο γενικά και κατά των λαών της περιοχής ειδικότερα.

Ομως κανέναν δεν μπορεί να κοροϊδέψει ο Κ. Σημίτης ότι η πολιτική που εφαρμόζει είναι αυτή που εξυπηρετεί τα λεγόμενα εθνικά συμφέροντα. Γιατί, πόσο πατριωτικό είναι η ελληνική κυβέρνηση να προσφέρει πρόθυμα το έδαφός της για να περνούν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής; Πόσο πατριωτικό είναι η ελληνική κυβέρνηση να προσυπογράφει φαρδιά πλατιά στο ΝΑΤΟ την εν ψυχρώ δολοφονία των γειτονικών λαών; Ταυτόχρονα, πόσο πατριωτικό είναι, να δίνει συγχωροχάρτι στην αλλαγή των συνόρων που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια; Και ακόμα: Πόσο πατριωτικό είναι να αντιμετωπίζει με "ψυχραιμία" την προβοκάτσια ολκής των Κλίντον και Μπλερ για τη Θράκη και να αποδέχεται ότι η "προστασία" των μειονοτήτων μπορεί να γίνει όχημα για αλλαγές των συνόρων; Πόσο πατριωτικό είναι να μη βγάζει ούτε μια λέξη για τις "γκρίζες ζώνες" που έχουν εγκαθιδρύσει οι Αμερικανοί στο Αιγαίο; Πόσο πατριωτικό είναι να εκλιπαρεί "πρωτοβουλίες" των ΗΠΑ στο Κυπριακό όταν γνωρίζει εκ των προτέρων και με βεβαιότητα πού θα οδηγήσουν;

***

Πολλά ερωτήματα θα μπορούσε να προσθέσει κανείς αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Ο Κ. Σημίτης επιχειρεί να δικαιολογήσει τη φοβισμένη, άθλια και υποταγμένη στάση του στις ΗΠΑ, στο όνομα των εθνικών συμφερόντων και της Ελλάδας. Ας σταματήσει όμως να ντροπιάζει τον περήφανο ελληνικό λαό παρουσιάζοντας τη δική του υποτελή πολιτική, ως "εθνική" πολιτική. Οσο γρηγορότερα ο ελληνικός λαός ανατρέψει την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει να ντρέπεται για τους προσκυνημένους που τον κυβερνούν.

Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ