Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραμάγαζο της Ουάσιγκτον

Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Σε δύο ομιλίες που έκανε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία (Λάρισα και Καρδίτσα) ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής δε βρήκε να πει ούτε μία - πραγματικά ούτε μία(!) - λέξη για τις δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας του εγκλήματος που διαπράττουν οι "σύμμαχοι" κατά των λαών και της ειρήνης στην περιοχή. Τίποτα.

Η εξήγηση, βέβαια, δεν πρέπει να αναζητηθεί στο ότι δεν είχε να πει κάτι, αλλά στο ότι αυτό που λέει βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το αίσθημα του ελληνικού λαού και, βέβαια, των οπαδών της ΝΔ. Γιατί, η θέση της ηγεσίας της ΝΔ είναι αυτή, που της έχει διαμηνύσει η Ουάσιγκτον και ο Ν. Μπερνς: Για να υπάρξει πολιτική λύση, πρέπει να υπογράψει ο Μιλόσεβιτς τη "συμφωνία" του Ραμπουγέ"! Μια συμφωνία, που, όπως όλοι ξέρουν, προβλέπει, όχι απλά την απόσχιση ουσιαστικά του Κοσσυφοπεδίου και την κατοχή του από το ΝΑΤΟ, αλλά και τη ΝΑΤΟική κατοχή ολόκληρης της Γιουγκοσλαβίας!

Οταν, λοιπόν, η ΝΔ προτείνει πολιτική λύση, ακριβώς αυτό εννοεί και γι' αυτό ποτέ δεν την κάνει "λιανά". Γιατί θα αποδείκνυε περίτρανα, άλλη μια φορά, ότι είναι παραμάγαζο των αμερικανικών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ