Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με συνοπτικές διαδικασίες η συζήτηση στη Βουλή!

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Αύριο, Τετάρτη, θα "συζητηθεί" τελικά στην ελληνική Βουλή η εγκληματική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Νέα Γιουγκοσλαβία. Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει τα παρακάτω:

"Η εγκληματική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Νέα Γιουγκοσλαβία, οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί και οι κίνδυνοι μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή, έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη της χώρας και όλου του κόσμου.

Γι' αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα, πολύ περισσότερο που η εμπλοκή της χώρας μας με ευθύνη της κυβέρνησης είναι δεδομένη, ζητήσαμε - όπως τα άλλα κόμματα - προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Αντί να ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία που εξασφαλίζει άνεση χρόνου για αναλυτική συζήτηση, η κυβέρνηση επέλεξε τις συνοπτικές διαδικασίες του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει πεντάλεπτες (!) και τρίλεπτες (!) τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Η πλήρης ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού, για τις εξελίξεις και για τις θέσεις των Κομμάτων είναι υποχρέωση της κυβέρνησης. Ομως, αυτή την αυτονόητη υποχρέωσή της, ουσιαστικά την παρακάμπτει, για λόγους ευνόητους, για να αποκρύψει, όσο το δυνατόν, τις ευθύνες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και τη δική της συναινετική πολιτική.

Η τακτική αυτή είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και η συσκότιση του όλου προβλήματος κάθε άλλο παρά έχει σχέση με τα συμφέροντα του λαού, της χώρας και της ειρήνης στην περιοχή.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητάμε η κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ