Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πανστρατιά κατά της δολοφονικής επίθεσης του ΝΑΤΟ

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ για τις εξελίξεις στη Νέα Γιουγκοσλαβία

Συνεδρίασε το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συζήτησε τις εξελίξεις στη Νέα Γιουγκοσλαβία, μετά τη συνεχιζόμενη επιδρομή του ΝΑΤΟ. Το ΠΓ κατέληξε στα παρακάτω:

1.Καλεί τον ελληνικό λαό σε πανστρατιά κατά της δολοφονικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Νέα Γιουγκοσλαβία. Με αυτόν τον τρόπο, θα εμποδιστεί η επέκταση της φλόγας του πολέμου. Ο λαός μας πρέπει, ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά, να καταδικάσει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να απαιτήσει το σταμάτημα της επίθεσης και "να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια".

Να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της στην επίθεση του ΝΑΤΟ στη Νέα Γιουγκοσλαβία. ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ. Να κλείσει τις βάσεις που έχουν οι ΝΑΤΟικοί στην Ελλάδα. Να μην υπογράψει το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Να μη συμμετάσχει στις "δυνάμεις ταχείας αντίδρασης", που στόχο έχουν τους λαούς.

2.Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει και πάλι τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη συνεχιζόμενη σφαγή. Η ελληνική κυβέρνηση, που υποκριτικά παριστάνει την αμέτοχη, είναι συνένοχος στο δράμα που ζει ο λαός της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Η ελληνική κυβέρνηση προσυπέγραψε υπέρ της "νέας δομής του ΝΑΤΟ", που υλοποιείται, δήθεν για τη διαχείριση κρίσεων, στην πραγματικότητα για την επέμβαση του ΝΑΤΟ σε κρίσεις που το ίδιο προκαλεί και μετά παρεμβαίνει για να καταστείλει! Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει το τελικό κείμενο της "νέας δομής του ΝΑΤΟ", που θα επικυρωθεί τον Απρίλη στην Ουάσιγκτον.

Η παρουσία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εγγύηση για την κυριαρχία της. Είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ, όταν μια χώρα - μέλος του επιτίθεται σε άλλη, δεν υποχρεώνεται να εμποδίσει την επιτιθέμενη και να υπερασπιστεί την αμυνόμενη.

3.Το σλόγκαν της κυβέρνησης, "πρώτα η Ελλάδα", είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το λαό. Με αυτό το σύνθημα: Δικαιολογείται η συμμετοχή της Ελλάδας σε επιθετικές ενέργειες κατά άλλων λαών. Εκφράζεται πλήρης αδιαφορία για το γεγονός ότι δολοφονούνται άλλοι λαοί. Προβάλλει την ΟΝΕ ως εθνικό στόχο και ως τον αντίποδα για την αντιμετώπιση των κινδύνων, ενώ είναι γνωστό ότι οι κίνδυνοι προέρχονται από τη "νέα τάξη πραγμάτων", που μια πλευρά της είναι η ΟΝΕ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια, επιχειρεί παραπλανητικό αντιπερισπασμό, γιατί το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει είναι η ανάκληση της υπογραφής της να βομβαρδιστεί η Νέα Γιουγκοσλαβία.

4.Το ΚΚΕ από το 1991 είχε υπογραμμίσει τους κινδύνους που απορρέουν από το "νέο δόγμα του ΝΑΤΟ" και από το 1996 είχε καλέσει όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν, δίχως αποτέλεσμα.

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο λαός μας θα βγάλει συμπεράσματα και θα δυναμώσει την αντίσταση και την αντεπίθεσή του κατά του ιμπεριαλισμού και της πολιτικής που τον υπηρετεί.

Η πάλη κατά του πολέμου δεν έχει καμιά αξία, αν δε συνοδεύεται από την πάλη κατά των αιτίων που γεννούν πολέμους.

Αθήνα 29/3/1999


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ