Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλος συνοδοιπόρος η ελληνική κυβέρνηση

Σε συγκέντρωση των ΕΒΕ μίλησε, χθες το βράδυ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ελληνικός λαός πρέπει να προβληματιστεί και να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο του ιμπεριαλισμού, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή τον βρώμικο πόλεμο στα Βαλκάνια, την επέμβαση στη Νέα Γιουγκοσλαβία, τόνισε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων (ΕΒΕ) που οργάνωσε στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας στο θέατρο "Ακάδημος".

"Η ελληνική κυβέρνηση ήταν ο μεγάλος συνοδοιπόρος στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των μεγάλων χωρών. Οι 13 χώρες της ΕΕ, που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, μπορούσαν να αποτρέψουν τον πόλεμο. Δεν το έκαναν. Αντίθετα πριν 7 μήνες έβαλαν την υπογραφή τους και έδωσαν έγκριση στην επέμβαση. Σ' αυτές τις χώρες ήταν και η ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο", τόνισε χαρακτηριστικά η Αλ. Παπαρήγα, για να προσθέσει: "Εμείς δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση όποιες πρωτοβουλίες και αν πάρει".

Στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, πέρα από τα γενικότερα αυτά προβλήματα, αναφέρθηκε στην κατάσταση των επαγγελματοβιοτεχνών και στις προτάσεις του Κόμματος για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ