Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αργυρώνητο ανδρείκελο

"Αυτό που γίνεται τώρα στη Γιουγκοσλαβία δεν είναι πόλεμος εναντίον ενός λαού, αλλά στρατιωτική επιχείρηση, που αποσκοπεί στην αποτροπή μιας γενικότερης ανθρωπιστικής καταστροφής".

Κάποιοι μπορεί να πιστέψουν ότι τα παραπάνω είναι απόσπασμα από το προχτεσινό διάγγελμα του Κλίντον. Ομως αποτελούν μέρος από την ομιλία του Προέδρου της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ σε πρόσφατη συνεδρίαση της βουλγαρικής Βουλής. Ως ένας από τους πλέον άθλιους υποστηριχτές των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη γειτονική του χώρα, δε φτάνει που φαντάζεται πως είναι μακριά η σειρά του, ξεχνάει ακόμα και τις κοινές, σλαβικές ρίζες, που έχει με τους Σέρβους.

Βέβαια μπορεί να μη συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά και να πρόκειται για ένα αργυρώνητο ανδρείκελο, αφού αμέσως μετά συμπλήρωσε πως "ο μοναδικός ειλικρινής και υπεύθυνος τρόπος για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκ μέρους μας (δηλαδή της Βουλγαρίας) είναι να επιβεβαιώσουμε την υποψηφιότητά μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, το οποίο τώρα όχι μόνο είναι η μοναδική εγγύηση για την εθνική ασφάλειά μας, αλλά η μοναδική σωστή στρατηγική επιλογή πολιτισμού"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ