Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΣΜΟΤΕ
"Φωτογραφικές" προσλήψεις

Προωθούνται, με το πρόσχημα της προϋπηρεσίας, είπε ο υφυπουργός, απαντώντας σε Ερώτηση του Μπ. Αγγουράκη

Με το πρόσχημα ότι είναι λογικό ένα μέρος του ήδη υπηρετούντος προσωπικού της ΚΟΣΜΟΤΕ, να προσληφθεί με φωτογραφικές ουσιαστικά διατάξεις, ο υφυπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε πρακτικά στη Βουλή τις σχετικές καταγγελίες.

Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, καταγγέλλοντας ότι οι 254 από τις 344 θέσεις που προκηρύχτηκαν είναι φωτογραφικές για τους ήδη υπηρετούντες, οι οποίοι είναι δανεικοί από άλλες εταιρίες. Εκτός των άλλων, μάλιστα, η όλη διαδικασία καταστρατηγεί και τις εργασιακές σχέσεις, αφού όσοι προσληφθούν θα κληθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ο υφυπουργός Ν. Σαλαγιάννης στην απάντησή του επικαλέστηκε τον "άγριο ανταγωνισμό", μέσα στον οποίο λειτουργεί η ΚΟΣΜΟΤΕ και είπε ότι όντως η προκήρυξη προβλέπει για τους 254 προϋπηρεσία ενός έτους, κάτι που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για φωτογραφική διάταξη για τους ήδη υπηρετούντες. Οσον αφορά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας είπε ότι αυτό γίνεται, επειδή η ΚΟΣΜΟΤΕ δεν έχει ακόμα κανονισμό εργασίας.

Επιβεβαίωση των καταγγελιών, χαρακτήρισε ο Μπ. Αγγουράκης την απάντηση του υπουργού, τονίζοντας ότι η προκήρυξη των προσλήψεων έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, που να φωτογραφίζει τους 254 ήδη υπηρετούντες στην ΚΟΣΜΟΤΕ. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι είναι σαν να ζητιέται η πρόσληψη οδηγών και στην προκήρυξη να αναφέρεται ακόμα και η μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου, το οποίο πρέπει να οδηγούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ