Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Καταδικάστηκαν γιατί κατήγγειλαν την επέμβαση του ΝΑΤΟ!

Σε 6μηνη φυλάκιση καταδικάστηκαν οι τρεις κομμουνιστές που συνελήφθησαν την ημέρα της 25ης Μάρτη στις Σέρρες, επειδή ύψωσαν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση, καταγγέλλοντας την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και καταδικάζοντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.

Φαίνεται πλέον ολοκάθαρα πως η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της έχουν εξαγριωθεί, από το μεγάλο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που αναπτύσσεται και προκειμένου να το κάμψουν δε διστάζουν να καταδικάσουν ως εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου, όσους αγωνίζονται ενάντια στις επιλογές της.

Η ποινή κρίθηκε ιδιαίτερα βαριά, αν δει κανείς τις μαρτυρίες κατηγορίας που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία και αν αναλογιστεί τα αδικήματα για τα οποία δικάζονταν τα τρία στελέχη του ΚΚΕ. Αντίσταση και απείθεια κατά της αρχής και εξύβριση... Εξι μήνες φυλακή. Ποινή εξαγοράσιμη προς 1.500 δρχ. την ημέρα ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κ. Χατζησταύρου. Προηγήθηκε η καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέα κας Καζαμπάγκα. Ασκήθηκε έφεση και οι τρεις κομμουνιστές, Γ. Καρακάσης, Α. Μανδάνας και Κ. Σαββαϊδης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ καταγγέλλει πως η καταδίκη των στελεχών της αποτελεί μέρος της μεθοδευμένης επιχείρησης τρομοκράτησης και εκφοβισμού που έχει επαναφέρει στις μέρες μας η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, προκειμένου να χτυπήσουν τις διαθέσεις και το κίνημα αντίστασης που εκδηλώνεται απ' άκρη σε άκρη στη χώρα μας, τόσο εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της, όσο και εξαιτίας της εμπλοκής της στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.

Αμετανόητα, αγωνιστής, δηλώνει ο Αργύρης Μανδάνας, και εκφράζοντας και τους άλλους δύο συντρόφους του ξεκαθαρίζει: "Οι ποινές δε μας φοβίζουν. Οσο και αν θέλουν να κάμψουν τις αντιδράσεις που υπάρχουν και θα γενικευτούν, δε θα τα καταφέρουν. Εμείς μέσα από το "αδίκημα" που διαπράξαμε θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα καταδίκης της νέας Ιερής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να καλέσουμε το λαό σε μαζική κινητοποίηση για να φύγουν οι δολοφόνοι, το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από την περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας πιο μαζικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ