Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΙΑ
Φόρος τιμής στους νεκρούς του Αντιφασιστικού Αγώνα

Φόρο τιμής για όλους τους αγωνιστές που δε φοβήθηκαν το θάνατο και πολέμησαν ενάντια στο φασισμό απέτισαν, χτες το βράδυ, οι κάτοικοι της Κοκκινιάς μέσα από μια σεμνή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος της Νίκαιας σε συνεργασία με το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ.

«Με τη σημερινή εκδήλωση αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους αγωνιστές πατριώτες που δε φοβήθηκαν το θάνατο και συντάχθηκαν με τους λαϊκούς στρατούς και πολέμησαν ενάντια στο φασισμό», επισήμανε στην ομιλία του ο δήμαρχος της Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος. Αφού επισήμανε τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσε σ' αυτό τον αγώνα η Κοκκινιά, όσους εκτελέστηκαν, όσους πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όσους πέθαναν από τους βομβαρδισμούς, αλλά και από την πείνα, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να νομιμοποιήσει σήμερα μακελάρηδες των λαών, όπως τον Τζορτζ Μπους, και να τον εξισώνει με το σοσιαλισμό. Προσθέτοντας πως τόσο ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, όσο και ο Α΄ γεννήθηκαν μέσα από την κρίση του καπιταλισμού, τόνισε τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο του ΕΑΜ, το οποίο «συσπείρωσε το λαό και του έδωσε την ελπίδα για μια Ελλάδα λαοκρατούμενη». Σήμερα οι λαοί όλου του κόσμου, τόνισε ο Στέλιος Μπενετάτος, πρέπει να αναλάβουν δράση και να μην επιτρέψουν την παραχάραξη της Ιστορίας. Το σύνθημα «Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός» είναι ιδιαίτερα επίκαιρο. Με συντονισμένο αγώνα πρέπει οι λαοί να στραφούν κατά της «νέας τάξης» που για τα κέρδη της αιματοβάφει τον κόσμο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, εκ μέρους του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, η Αφροδίτη Στρίγγου, η οποία αφού επισήμανε ότι ο φασισμός βγήκε μέσα από τα σπλάχνα του ιμπεριαλισμού, με σκοπό να επιβάλει τη δική του τάξη πραγμάτων, και τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο του ΚΚΕ στη συσπείρωση, στην οργάνωση, και όχι μόνο, του λαού στον Αντιφασιστικό Αγώνα πρόσθεσε πως σήμερα, που οι εστίες πολέμου φουντώνουν γύρω μας, πρέπει να συσπειρωθούμε, να αντισταθούμε και πάλι.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ελένη Παπαδοπούλου, νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ Πειραιά, ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κοκκινιάς, εκπρόσωποι δεκάδων μαζικών φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ