Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Διεθνείς συναντήσεις στην Αθήνα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει και φιλοξενεί στην Αθήνα, το διήμερο 13 και 14 Μάη, διεθνείς συναντήσεις κινημάτων Ειρήνης και αποστράτων αξιωματικών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και το συντονισμό δράσης γύρω από σειρά θεμάτων και μετώπων, στα πλαίσια του κοινού αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και των μηχανισμών του.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διεξαχθούν στο αμφιθέατρο του κτιρίου της ΓΣΕΕ, στην Αθήνα, (Πατησίων και Αινιάνος 2) έχει ως εξής:

-- Την Παρασκευή 13 Μάη 2005 στις 4 μ.μ., η ΕΕΔΥΕ συνδιοργανώνει μαζί με την Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) διεθνή συνάντηση απόστρατων αξιωματικών από Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, με θέμα: «Η νέα στρατηγική του NATO και της ΕΕ και ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεών τους». Αναμένεται να συμμετέχουν σειρά από Ελληνες αξιωματικούς ε.α. και οι παρακάτω καλεσμένοι από το εξωτερικό:

- IGOR BELOZERTZEV, Αρχιπλοίαρχος ε.α. από Ρωσία.

- ELMAR SCHMAEHLING, Ναύαρχος ε.α. από Γερμανία.

- MYKOLA SHULHA, Συνταγματάρχης ε.α. από Ουκρανία.

- MARTINS GUERREIRO, Ναύαρχος ε.α. από Πορτογαλία.

- SLAVOLUB SUSIC, Στρατηγός ε.α. από Σερβία.

- LOCMELIS JANIS, Αντιναύαρχος ε.α. από Λετονία.

- UCINSKI EUGENIUSZ, Συνταγματάρχης ε.α. από Πολωνία.

- JIRI BURES, Συνταγματάρχης ε.α. από Τσεχία.

Συμμετέχει επίσης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Αντιστασιακών (FIR), Michel Vanderborght.

-- Το Σάββατο 14 Μάη στο ίδιο χώρο θα διεξαχθεί διεθνής συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κινημάτων ειρήνης από 17 χώρες: Κύπρο, Γερμανία, Παλαιστίνη, Σερβία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Λίβανο, Τσεχία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Συρία, Ιταλία, Ιορδανία, Μάλτα και Ισπανία.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου έχει ως εξής:

  • 9 π.μ. - 1.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, θα διεξαχθεί συζήτηση γύρω από την καμπάνια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ενάντια στο «ευρωσύνταγμα».
  • 3 μ.μ. - 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, εκδήλωση με θέμα: «Νέες ιμπεριαλιστικές απειλές στα Βαλκάνια και την ευρύτερη Μέση Ανατολή».

Την Κυριακή 15 Μάη όλοι οι καλεσμένοι της ΕΕΔΥΕ θα πάρουν μέρος στο κλείσιμο της Μαραθώνιας Πορείας στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ