Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... κριτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑΚΑΡΙ να είχε δίκιο ο πρωθυπουργός στην κριτική που έκανε χτες στους υπουργούς του. Μακάρι, δηλαδή, πράγματι να μιλάγανε πολύ (για ανασχηματισμούς και διάφορα άλλα) και να δουλεύανε λίγο.

Δυστυχώς - για τους εργαζόμενους - όμως, την κάνουν τη δουλιά τους και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο. Ιδίως όταν πρόκειται να πλήξουν τον Ελληνα μισθωτό και συνταξιούχο. Εχει παράπονο, μήπως, από τον υπουργό Οικονομίας; Από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας; Από τον υπουργό Απασχόλησης;

Ενα μόνο χρόνο και κάτι βρίσκονται οι άνθρωποι στα αντίστοιχα υπουργεία και οι επιβαρύνσεις προς τον κοσμάκη (φόροι, αυξήσεις, ανατιμήσεις, εργασιακές σχέσεις, κλπ.), συναγωνίζονται επάξια τις διευκολύνσεις προς τους εφοπλιστές και γενικώς τους έχοντες.

Εμείς, πάντως, συνιστούμε το ακριβώς αντίθετο στο Υπουργικό Συμβούλιο: Να μιλάει περισσότερο (οπότε να μαθαίνουμε και τίποτε από τους καβγάδες τους) και να μη δουλεύει καθόλου. Οσο λιγότερα κάνουν τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους και το λαό.

Μια φορά, το υπονοούμενο του Κώστα Καραμανλή το ...πιάσαμε στα σίγουρα. Οταν μιλά για «δύσκολες και αναγκαίες αποφάσεις», οι όποιες θα είναι και το κριτήριο μιας επιτυχημένης υπουργικής θητείας, μάλλον σε ...άμιλλα αντιλαϊκότητας καλεί τα μέλη της κυβέρνησης του.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ και δικηγόροι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί ξεπλύματος χρημάτων, λέγοντας ότι ουσιαστικά αθωώνονται και «καθαγιάζονται» οι εταιρίες ή τα φυσικά πρόσωπα που κάνουν τέτοιες δουλιές, πληρώνοντας απλώς ...την εισφορά τους στο κράτος.

Φαίνεται πως ακόμη δεν έχει γίνει όσο πρέπει αντιληπτό ότι η κερδοφορία (με κάθε τρόπο και μέσο) δεν αποτελεί επ' ουδενί έγκλημα στις... πολιτισμένες καπιταλιστικές κοινωνίες μας. Αλλωστε το ξεκαθαρίζει και το περίφημο «ευρωσύνταγμα». Πάνω από όλα η επιχειρηματικότητα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και φυσικά δεν είναι έγκλημα (με βάση τη λογική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ χτες και της ΝΔ σήμερα) οτιδήποτε φέρνει χρήμα στα κρατικά ταμεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζει πλάτη όπου χρειάζεται για το κεφάλαιο(2016-11-18 00:00:00.0)
Κυρίαρχα τα παιδιά(2012-09-14 00:00:00.0)
Κοροϊδεύουν θρασύτατα και προκαλούν το λαό(2012-01-25 00:00:00.0)
Οι μάσκες στην ΕΡΤ...έπεσαν(2002-09-11 00:00:00.0)
Με αφορμή μια συνάντηση(2001-02-10 00:00:00.0)
Λιλιπούτειοι παραμυθάδες γράφουν για το περιβάλλον(1997-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ