Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η αναφορά για όπλα από τη Σλοβακία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χτες αναφορά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την προμήθεια επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου 12 τροχοφόρων οβιδοβόλων από τη Σλοβακία, αφού σε αυτήν διαπιστώνεται κατά τον εισαγγελέα «ενδεχόμενη ποινική ευθύνη υπουργού».

Σύμφωνα με την αναφορά, η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν της τάξης των 20 δισ. δρχ. και από την έρευνα που έκανε ο εισαγγελέας, σχετική με τη νομιμότητα της σύμβασης, «προέκυψαν στοιχεία τα οποία έχουν σχέση με ενδεχόμενη ποινική ευθύνη υπουργού».

Ο εισαγγελέας επικαλείται στην αναφορά του εισηγήσεις διαφόρων αρμόδιων στρατιωτικών επιτροπών, σύμφωνα με τις οποίες η προμήθεια με απευθείας ανάθεση των συγκεκριμένων όπλων δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες που είχαν θέσει οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Για την εισαγωγή της αναφοράς στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής, απαιτείται πρόταση από 60 βουλευτές, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα πράξουν οι βουλευτές της ΝΔ, αφού είναι σε εκκρεμότητα ακόμα η τελική εξέλιξη της προηγούμενης Εξεταστικής Επιτροπής για τα ρωσικά αντιαεροπορικά και τα αμερικανικά ραντάρ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org