Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Και... εκφραστής της Εθνικής Αντίστασης;

«Στους αντάρτες αδιαφόρως πολιτικού χρώματος» και στην «καθολική ελληνική αντίσταση» αφιέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας το μετάλλιο της Νίκης που έλαβε χτες σε ειδική τελετή στο Κρεμλίνο από τον πρόεδρο Βλ. Πούτιν για την αντιστασιακή του δράση.

«Ηταν μια μεγάλη ημέρα η σημερινή, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο, για όλους αυτούς που αντιστάθηκαν ενάντια στην τυραννία και τη βαρβαρότητα των ναζιστών και των φασιστών», δήλωσε μετά τη βράβευσή του ο Κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Η τιμή που μου έγινε, είναι τιμή για όλη την Αντίσταση στην Ελλάδα, για όλους αυτούς που αντιστάθηκαν στα βουνά και τις πόλεις, για τον ηρωικό λαό της Αθήνας, για τους αντάρτες, αδιαφόρως πολιτικού χρώματος. Για την καθολική ελληνική Αντίσταση, μια από τις ηρωικότερες στην Ευρώπη. Γι' αυτό ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνομαι περηφάνια και συγκίνηση».

Ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εκδηλώσεις στη Μόσχα για τα 60 χρόνια από τη λήξη του Μεγάλου Πολέμου, μετά το πέρας τους στην Κόκκινη Πλατεία και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη μετέβη στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, όπου ο Πρόεδρος Πούτιν παρέθεσε το επίσημο γεύμα προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που παρέστησαν στις εκδηλώσεις. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που στα 15 χρόνια του, πολέμησε τους ναζί στην Ελλάδα, τιμήθηκε με το ειδικό μετάλλιο της Νίκης για τη δράση του αυτή από τον Β. Πούτιν.

Επίσης ο Κ. Παπούλιας είχε χτες ολιγόλεπτες συνομιλίες στο Κρεμλίνο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπους, της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Μαζί με τον Κάρολο Παπούλια τιμήθηκαν για την αντιστασιακή δράση τους οι Πρόεδροι της Αλβανίας Αλφρεντ Μοϊσίου και της Κροατίας Στίπε Μέσιτς, οι πρώην Πρόεδροι της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και της Πολωνίας στρατηγός Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι και ο πρώην βασιλιάς της Ρουμανίας Μιχαήλ Χοεντζέλερν!

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας ο Κ. Παπούλιας δήλωσε: «Σκύβουμε ευλαβικά στη μνήμη των νεκρών του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού. Είναι ημέρες μνήμης και συγκίνησης για την παγκόσμια κοινότητα. Θυμόμαστε του ηρωικούς νεκρούς κατά του φασισμού και του ναζισμού και τιμάμε όλους τους αγωνιστές. Σφίγγω το χέρι των επιζώντων του αγώνα αυτού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διεθνής «ατζέντα» της επίσκεψης Σι(2019-06-05 00:00:00.0)
Συνάντηση Πούτιν - Κιμ αύριο στο Βλαδιβοστόκ(2019-04-24 00:00:00.0)
Τιμήθηκαν οι Μ. Γλέζος - Απ. Σάντας(2008-11-12 00:00:00.0)
Μπους και ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στην πρώτη γραμμή(2008-07-29 00:00:00.0)
Στάλινγκραντ(2004-08-06 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για το γιορτασμό της Μεγάλης Νίκης(2001-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ