Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπακογιάννη εφ' όλης της ύλης

Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε η Ντ. Μπακογιάννη για το Ασφαλιστικό, λέγοντας πως για το συγκεκριμένο ζήτημα «δεν υπάρχουν θέματα ταμπού», μιλώντας χτες σε εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια γεύματος που τους παρέθεσε. Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζει το κλίμα για τη γενικευμένη επίθεση που πρόκειται να εξαπολύσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις ασφαλιστικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Ισχυρίστηκε, δε, ότι οι όποιες λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι προδιαγεγραμμένες (!) και πως ό,τι προκύψει θα πρέπει να είναι «προϊόν ώριμου διαλόγου».

Επιπλέον, η δήμαρχος ζήτησε από την κυβέρνηση «σφιχτό συντονισμό» και πρότεινε τη δημιουργία «τριών κυβερνητικών κύκλων», όπου ο καθένας θα περιλαμβάνει αντίστοιχα συναρμόδια υπουργεία. Εκανε, δε, λόγο για «ατυχή στιγμή» όσον αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την ημέρα της Πρωτομαγιάς και είπε ότι ήταν και θέμα επικοινωνιακού προβλήματος. Στον οικονομικό τομέα ζήτησε επιτάχυνση (!) των διαρθρωτικών αλλαγών και τομών, ενώ αναφερόμενη στο θέμα του «βασικού μετόχου» είπε ότι «δεν ήταν η καλύτερη εξέλιξη», αλλά έσπευσε να καθησυχάσει (σ.σ. ποιον;) λέγοντας ότι «δεν είμαστε το "μαύρο πρόβατο" στην ΕΕ».

Τέλος, για τα ζητήματα Δήμου Αθηναίων, επανέλαβε τις γνωστές απόψεις της διοίκησης του δήμου για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό, περί αναβάθμισης της περιοχής και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Για το Γουδί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιχειρηματικότητας, αφού έκανε λόγο για οικονομική εκμετάλλευση του γηπέδου Μπάντμινγκτον προκειμένου να συντηρηθεί ο χώρος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org