Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΝΙΚΗΤΕΣ»

ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ: «Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται τις πρώτες δύο ώρες στη θέση τους. Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και να τους παρασχεθεί η διευκόλυνση (δηλαδή να μη χάσουν το ημερομίσθιο) θα πρέπει από τη Δευτέρα, 9 Μαΐου, να το δηλώσουν στη διεύθυνση του σχολείου, ώστε να προσαρμοσθεί ανάλογα το πρόγραμμα (...) Δεν θα υπάρξουν διευκολύνσεις για όσους εργάζονται στα απογευματινά σχολεία καθώς και για όσα σχολεία βρίσκονται σε πόλεις όπου δεν έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις από τα συνδικάτα. Επίσης σε όσους απεργήσουν την ημέρα εκείνη θα υπάρξει κανονική περικοπή του ημερομισθίου» (η εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας, Μ. Γιαννάκου / «ΤΑ ΝΕΑ»).

ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟΝ; «Η κ. Δαμανάκη χαρακτηρίζει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εκπαιδευτικών ως θεμελιακό στοιχείο κάθε σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος και τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ από το συγκεκριμένο θέμα» (η συνέντευξη στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΟΧΙ, ΠΟΥ ΘΑ 'ΦΗΝΑΝ ΚΕΝΟ: «Το κενό που υπάρχει σε οργανωμένα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και ψιλικατζίδικα "ανακάλυψαν" μετά τις αρχικές αντιδράσεις οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ (...) Στόχος της κίνησης αυτής είναι ο έλεγχος όσο μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς γίνεται με παράλληλη βελτίωση της διαπραγματευτικής ισχύος απέναντι στους προμηθευτές» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ «ΤΟΛΜΗ»: «Η δημοσκόπηση δείχνει μια τάση ενίσχυσης των άκρων εις βάρος των δυο μεγάλων κομμάτων που κινούνται στο λεγόμενο "μεσαίο χώρο". Η τάση αυτή δεν είναι ούτε πρωτοφανής ούτε δύσκολα προβλέψιμη (...) Το ζήτημα είναι σε ποιο πολιτικό συμπέρασμα οδηγούν αυτά τα στοιχεία (...) Θα τα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ως τροχοπέδη στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που σε πρώτη φάση όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις και ενδεχομένως να έχουν και βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος ή θα τα εκλάβει ως μήνυμα υπέρ της επιτάχυνσης αυτών των μεταρρυθμίσεων (...) Το ευρωπαϊκό παράδειγμα δείχνει ότι όσοι τόλμησαν επιβραβεύτηκαν» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org