Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μαζί με την ΕΕΔΥΕ οργανώνουν την Κυριακή 5 Ιούνη, στον Εβρο, αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή φιλειρηνικών οργανώσεων από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Με συνθήματα «Ζήτω η φιλία των λαών - κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών, ΟΧΙ στο "ευρωσύνταγμα", απόρριψη, ανυπακοή στους νόμους του κεφαλαίου, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής και οι φορείς του ανταμώνουν και δείχνουν το δρόμο της κοινής αντίστασης και πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα σχέδιά του για τη Βαλκανική.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς το πρωί της Κυριακής 5 Ιούνη με την υποδοχή των φιλειρηνιστών από Βουλγαρία και Τουρκία, πάνω στα σύνορα, στα σημεία εισόδου στη χώρα μας. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα μεταβούν στο γήπεδο της Αλεξανδρούπολης όπου στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει μεγάλη πορεία ειρήνης, η οποία θα καταλήξει στο Φάρο. Εκεί θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση στην οποία θα χαιρετίσουν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των φορέων. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση συμμετέχει η Επιτροπή Ειρήνης Βουλγαρίας, ο Σύλλογος Ειρήνης Τουρκίας και το Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ». Στο πλευρό των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχουν το κύριο βάρος της διοργάνωσης της αντιιμπεριαλιστικής εκδήλωσης, ενεργά συμμέτοχοι βρίσκονται οι Σύλλογοι Γυναικών της περιοχής, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ