Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΠΟΑΟ - ΚΟΑ ΚΚΕ
Σήμερα, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, σήμερα, Τρίτη 10 του Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με κοινή τους ανακοίνωση, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη γενιά της Αντίστασης που όρθωσε το ανάστημά της στους φασίστες κατακτητές, στους εργάτες, στη νεολαία και όλο το λαό της Αθήνας, ώστε να τιμήσουν μαζικά την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.

Με τη συμμετοχή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «να καταγγείλουμε την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών και της άρχουσας τάξης της χώρας να διαστρεβλώσουν την ιστορική μνήμη και να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα της νέας τάξης των ιμπεριαλιστών. Να καταγγείλουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, που στόχο έχουν το μοίρασμα των αγορών και τον καθορισμό σφαιρών επιρροής για τη μεγαλύτερη ληστεία των λαών». Ακόμα, «να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς των χωρών, που δέχονται την ιμπεριαλιστική επίθεση. Να δηλώσουμε "παρών" στην πάλη των λαών όλου του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τη μόνη ακατανίκητη δύναμη, που, αργά ή γρήγορα, θα ανατρέψει τα σχέδια του ιμπεριαλισμού».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 19441-42, με ανακοίνωσή του, αποτίει φόρο τιμής και μνήμης στους αγωνιστές της Αντιφασιστικής Νίκης και πρώτα απ' όλους στη Σοβιετική Ενωση και τον Κόκκινο Στρατό... «Η μεγάλη χώρα του Λένιν τα έδωσε όλα αφειδώλευτα για να σταματήσει το φασιστικό θεριό. Ποτάμια αίματα. Βουνά οι νεκροί. Αμέτρητα εκατομμύρια, για να εκδιωχθεί ο βάρβαρος εισβολέας και να λευτερωθούν οι σκλαβωμένοι λαοί της Ευρώπης. Και η Ελλάδα, η μικρή χώρα μας, που μαρτυρικά έζησε, αλλά και πάλεψε σαν λιοντάρι τους ξένους εισβολείς, που έδωσε 600.000 νεκρούς, χαιρετίζει την 60ή επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης», συνεχίζει και υπογραμμίζει η ανακοίνωση των αντιστασιακών δημοσιογράφων:

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ γράφτηκε. Την έζησαν οι λαοί και με κανένα τρόπο δε θ' αφήσουν τα βέβηλα χέρια των ιμπεριαλιστών να αλλάξουν την κοσμοϊστορική αυτή σελίδα που σφραγίστηκε από τους αγώνες τους. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης καταγγέλλει τους πλαστογράφους της Ιστορίας. Θα βγουν γελασμένοι οι ιμπεριαλιστές και οι κάθε λογής κονδυλοφόροι που τους υπηρετούν και επιδιώκουν να γράψουν την ιστορία του Β` Παγκόσμιου πολέμου στα μέτρα τους και να μειώσουν, να σβήσουν τη Σοβιετική Ενωση». Και καταλήγει:

«Το μήνυμα του Αμερικανού συγγραφέα Ερνεστ Χέμινγουεϊ είναι επίκαιρο, διδακτικό και φανερώνει τη μεγάλη αλήθεια: "Κάθε άνθρωπος, έγραψε, που αγαπά την ελευθερία χρωστάει τόσα στον Κόκκινο Στρατό, που δε θα μπορούσε να τα ξεπληρώσει ποτέ με ό,τι κι αν έκανε..."».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org