Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ανιστόρητα θρασίμια

Δε φτάνει που οι άθλιοι φτάνουν να αμφισβητούν το ρόλο των κομμουνιστών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Λες και δεν ήταν οι κομμουνιστές που πρόσφεραν κοντά 30.000.000 νεκρούς για τη συντριβή του ναζισμού...

Για να έρθει το πράγμα «μαλακότερα», τα ανιστόρητα θρασίμια συμπληρώνουν για καρύκευμα: «Αλλά και πριν τον πόλεμο, τι έκαναν οι κομμουνιστές για να σταματήσουν το φασισμό;»!

***

Πριν τον πόλεμο, λοιπόν, στη 12η Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς, το Γενάρη του 1934, τονιζόταν:

«Ο φασισμός είναι η ανοιχτή,, τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών και πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου».

*

Πριν τον πόλεμο, στο 7ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, το 1935, οι κομμουνιστές σημείωναν:

«Ο φασισμός δεν είναι μια διακυβέρνηση πάνω από τάξεις, ούτε διακυβέρνηση της μικροαστικής τάξης ή του κουρελοπρολεταριάτου ενάντια στο χρηματιστικό κεφάλαιο. Ο φασισμός αποτελεί την ίδια την εξουσία του χρηματιστικού κεφαλαίου (...) Ο φασισμός επιδιώκει την πιο ανεμπόδιστη εκμετάλλευση των μαζών (...) Ο φασισμός παραδίδει το λαό στα πιο διεφθαρμένα και πουλημένα στοιχεία (...) Ο φασισμός δρα προς το συμφέρον των ιμπεριαλιστών των άκρων(...)».

***

Αυτά έλεγαν και έκαναν οι κομμουνιστές πριν τον πόλεμο ενάντια στο φασισμό.

Αλλά, τότε που οι κομμουνιστές αποκάλυπταν τι ερχόταν, οι άλλοι, οι σοσιαλδημοκράτες (πρόγονοι των σημερινών χυδαίων αναθεωρητών της Ιστορίας), έριχναν στάχτη στα μάτια των λαών. Υποστήριζαν ότι τάχα ο φασισμός ήταν «η εξέγερση της μεσαίας τάξης» και αδρανοποιούσαν το λαϊκό κίνημα. Και, μάλιστα, την ώρα που η αστική τάξη και το μονοπωλιακό κεφάλαιο των Κρουπ, Ζίμενς, Μπος, Τίσεν, Φόγκλερ χρηματοδοτούσε την πολεμική μηχανή του Χίτλερ.

Η συνέχεια είναι γνωστή...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;»(23/11/2014)
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση(2/10/2014)
Ρατζανί Πάλμε Ντατ: «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση»(15/12/2013)
Οι αντιφασιστικοί αγώνες των Γερμανών κομμουνιστών(9/4/2000)
Ο φασισμός, γέννημα - θρέμμα του ιμπεριαλισμού(11/5/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org