Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χέρι χέρι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Η απάντηση στην ακριβοπληρωμένη αμάθεια που προσφέρεται απλόχερα στους μαθητές, η λύση για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα των σχολείων μας, σύμφωνα την υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ είναι... η «κοινωνική λογοδοσία» του σχολείου, δηλαδή, σε απλά ελληνικά: η αξιολόγηση.

Τι κι αν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς έχουν ξεσηκωθεί εδώ και χρόνια φωνάζοντας ότι η προωθούμενη αξιολόγηση σημαίνει κατηγοριοποίηση κι ιδιωτικοποίηση των σχολείων, χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και τελικά, ακόμη χειρότερη μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης... Τι κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ με σταθερά βήματα προχωράει στην υλοποίηση αυτής της βαθιά αντιλαϊκής κι αντιεκπαιδευτικής πολιτικής...

Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν έχει να πει ούτε ένα λόγο αυτοκριτικό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια Παιδεία, εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κατηγορεί την κυβέρνηση για αποσπασματικότητα και καθυστερήσεις στον τομέα της εκπαιδευτικής πολιτικής. Οι μάσκες τους είχαν πέσει εδώ και καιρό, τώρα τους φεύγει και το όποιο ίχνος μακιγιάζ είχε απομείνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ