Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ούτε γαϊδούρια να 'τανε...

Μηνυτήρια αναφορά από το σωματείο της Λάρισας

Μετά την ανακοίνωση - καταγγελία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας κατέθεσε η Ενωση Αστυνομικών Λάρισας.Η μήνυση κατατέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Π. Ψάνη και ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι: Ο αστυνομικός πρέπει σύμφωνα με το νόμο να εργάζεται 36 ώρες τη βδομάδα με μέγιστο βάρδιας τις 24 ώρες. Αντί για αυτό όμως, οι αστυνομικοί στη Θεσσαλία δούλεψαν:

α. 4-2-97 Τρίτη: 17 ώρες εξωτερικής υπηρεσίας σε κομβικές διασταυρώσεις.

β. 5-2-97 Τετάρτη: Οι ίδιοι οκτώ ώρες το πρωί (07.00-15.00) και στη συνέχεια (5/6-2-97) πάλι υπηρεσία.

γ. 6-2-97 Πέμπτη: Οι ίδιοι πάλι οκτάωρη υπηρεσία (15.00-23.00). Ητοι συνολικά, για το ανωτέρω τριήμερο, 41 ώρες αστυνομικής εργασίας.

Στο χρόνο αυτό δε συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος μετακίνησης των αστυνομικών, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει το δίωρο κατά βάρδια.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της εξάλλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον τρόπο κάτω από τον οποίο οι αστυνομικοί υπάλληλοι κλήθηκαν και καλούνται από την Πολιτεία να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Καλεί δε τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε ετοιμότητα, γιατί αν δε λυθούν τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα, θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι: "1. Ουδεμία μέριμνα εξ αρχής είχε ληφθεί για την ανθρώπινη διαμονή και τη σίτιση των συναδέλφων μας, πράγμα το οποίο τελικά αντιμετωπίστηκε μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

2. Δεν υπήρξε μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση αυτών των συναδέλφων, που αναγκάζονται επί μέρες να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, ούτε και για τον εφοδιασμό τους με τα στοιχειώδη ατομικά είδη καθαριότητας. 3. Δεν υπήρξε μέριμνα και ούτε έγινε έστω και σταδιακά η αντικατάστασή τους.

4. Δεν υπήρξε ουδεμία μέριμνα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα την σε αφάνταστο βαθμό καταπόνηση και εξάντληση των αστυνομικών υπαλλήλων από το εξοντωτικό ωράριο εργασίας χωρίς ανάπαυση (νύχτα - μέρα) σε 24ωρη σχεδόν βάση και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (ψύχος κλπ.)".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ