Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη

Εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αθήνας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 7/2/97 στην πλατεία Κάνιγγος:

Α. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ηρωικό αγώνα των αγροτών της χώρας μας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας επιβίωσης εφόσον η κυβερνητική πολιτική και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης οδηγούν στο ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών.

Β. Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη βία, την τρομοκρατία, την ανοιχτή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των αγροτών.

Γ. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά το δρόμο που έχει χαράξει για την αντιμετώπιση των εργαζομένων που αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια σε μια πολιτική που μοναδικό της μέλημα έχει την προστασία των συμφερόντων των ξένων πολυεθνικών και μιας χούφτας ντόπιων "μεγαλοκαρχαριών" σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Δ. Η χρησιμοποίηση της βίας, της τρομοκρατίας, της συκοφαντίας, της δικαστικής εξουσίας, του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού, της αναβίωσης μεθόδων των πιο μαύρων και σκοτεινών για το λαό μας εποχών, δηλώνουμε ότι δε θα περάσουν.

Θα τσακιστούν από την ΕΝΟΤΗΤΑ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ των εργαζομένων και του λαού μας.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση: Αμεσα να σταματήσει κάθε επιχείρηση τρομοκρατίας και βίαιης καταστολής της αγροτικής εξέγερσης. Ο πρωθυπουργός της χώρας να δεχτεί άμεσα τη Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών και να απαντήσει θετικά στα άμεσα και επείγοντα προβλήματα - αιτήματα που οι αγωνιζόμενοι αγρότες απόλυτα δικαιολογημένα προβάλλουν.

Ε. Τέλος, δηλώνουμε ότι η σημερινή μας συγκέντρωση και πορεία αποτελούν την αρχή. Τις επόμενες μέρες πολύ πιο αποφασιστικά, πολύ πιο μαζικά θα εκδηλωθεί η αλληλεγγύη μας και η κοινή δράση μας στον αγώνα των αγροτών. Εναν αγώνα που είναι και δικός μας αγώνας εφόσον στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο το "τσάκισμα του αγροτικού κινήματος", αλλά συνολικά του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ