Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανικόβλητοι

Αν η πολλή θλίψη γεννά παραφροσύνη, τότε ο πανικός της κυβέρνησης μπροστά στο μπλοκάρισμα της αντιλαϊκής της πολιτικής από τους αγωνιζόμενους αγρότες, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζομένους, την οδηγεί στις πιο αντιδημοκρατικές τερατογενέσεις.

Μπορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση να σκέφτηκε τη "λύση" των αντισυγκεντρώσεων με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών της, προκειμένου να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της και να σπάσει το ηθικό των αγροτών, αλλά λογάριαζε φαίνεται χωρίς τον ξενοδόχο. Πού θα βρεθεί ακροατήριο να τους ακούσει; Ετσι, κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι σκέφτηκαν τους μεταφερόμενους οπαδούς από την Αθήνα. Ως γνωστόν, όμως, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, που είναι και οι μοναδικοί πλέον οπαδοί αυτής της πολιτικής, δεν είναι πρόσφοροι για τέτοιου είδους παραστάσεις του προσκηνίου - αρκούνται στις εντολές του παρασκηνίου. Ετσι οι υπουργοί έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν τους συμβούλους, τους διευθυντές και τα άλλα στελέχη των υπουργείων τους να τους ακολουθήσουν με πούλμαν για να μαζικοποιήσουν τις συγκεντρώσεις τους και να μετατραπούν σε άβουλους χειροκροτητές τους!

Είδατε διεστραμμένη ευρηματικότητα; Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει τη βία και την τρομοκρατία, ανασύροντας τα πιο μαύρα διατάγματα της χούντας προκειμένου να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών;

Ματαιοπονούν, όμως. Κανέναν δε θα βρουν να τους ακολουθήσει στην ξέφρενη πορεία της κατηφόρας και της κατάντιας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ