Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Ο λαός θα διώξει τα καζάνια

Ο λαός του Περάματος, με τους αγώνες του, θα απελευθερώσει την πόλη από το ζυγό των καζανιών του θανάτου. Ετσι ο Δήμος Περάματος και οι φορείς της πόλης καλούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 το βράδυ σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο - όπου έχουν κληθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και ο επιστημονικός κόσμος - προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εκδηλώσουν ακόμη μια φορά τη ριζική αντίθεσή τους με την παραμονή των εταιριών, που "αποτελούν κάθε στιγμή άμεσο κίνδυνο θανάτου για την πόλη, υποθηκεύοντας το μέλλον της".

Το ανοιχτό συμβούλιο, που αναμένεται εκτός των άλλων να λάβει αποφάσεις για νέο γύρο εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων, με στόχο τη μετεγκατάσταση των εταιριών πετρελαιοειδών, γίνεται ενόψει της δεύτερης μαύρης επετείου από το ατύχημα και την πυρκαγιά στην "Ελ Πετρόλ", που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και το μέλλον του Περάματος.

"Από τότε μέχρι σήμερα, σημείωσε χτες ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος και κάτω από την πίεση των αγώνων του περαμιώτικου λαού, ολοκληρώθηκε η μελέτη μετεγκατάστασης και καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμά της μέχρι το 2001. Ομως όλο αυτό το διάστημα διαπιστώνονται σοβαρές υποχωρήσεις στην υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων, που παραμένουν πολύ μακριά από τα λαϊκά αιτήματα".

Γι' αυτό ο λαός και ο Δήμος Περάματος απαιτούν: Τήρηση του χρονοδιαγράμματος, που προτείνει η μελέτη μετεγκατάστασης. Εναρξη της κατασκευής του δεύτερου δρόμου - διεξόδου για την πόλη. Αμεση επιλογή της περιοχής υποδοχής των εγκαταστάσεων. Ιδρυση φορέα μετεγκατάστασης. Θεσμική κατοχύρωση επιτροπής ελέγχου ασφάλειας των εταιριών ουσιαστικού περιεχομένου και με συμμετοχή του δήμου σ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ