Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΕΕ - ΕΣΕΕ
Καταδικάζουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης

Οι μεγάλες ενώσεις των φοιτητών και σπουδαστών καταδικάζουν τις επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους απεργούς ναυτεργάτες, στο κίνημα των αγροτών, στους απεργούς δασκάλους και καθηγητές, αλλά και την πρόσφατη απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών ενάντια στους σπουδαστές της ΣΔΟ.

Το ΚΣ της ΕΦΕΕ καταδικάζει "την απροκάλυπτη επίδειξη και τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των αγώνων, που αναπτύσσονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική".

"Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, οι χουντικής έμπνευσης δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, η πανελλαδική κινητοποίηση των δικαστικών, κατασταλτικών και κυβερνητικών μηχανισμών, οι τελευταίες επιθέσεις του κράτους σε απεργούς και διαδηλωτές σηματοδοτούν τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, τονίζεται. Χτίζεται ένα νέο αυταρχικό, αστυνομικό κράτος, που παραπέμπει σε παλιότερες σκοτεινές εποχές. Οπως εκείνες τις εποχές η αστυνομοκρατία, η κυβερνητική τρομοκρατία επιστρατεύτηκαν για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων στην Ελλάδα, έτσι και η σημερινή αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης έχει σκοπό το τσάκισμα των λαϊκών αντιδράσεων".

Το ΚΣ της ΕΦΕΕ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των καθηγητών, δασκάλων και αγροτών και κάνοντας πράξη αυτή τη συμπαράσταση, βάζει πούλμαν με φοιτητές που θα σταλούν στα μπλόκα και αποφάσισε αν χτυπηθούν οι αγρότες από τα ΜΑΤ να προχωρήσει αμέσως σε κινητοποίηση στην Αθήνα και πανελλαδικά.

Η ΕΣΕΕ

Τον ωμό αυταρχισμό που επιστρατεύει η κυβέρνηση απέναντι στους λαϊκούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, καταγγέλλει και το ΚΣ της ΕΣΕΕ, τονίζοντας: "Απέναντι στους αγρότες εξελίσσεται μια πρωτοφανής επιχείρηση τρομοκράτησης, στήνοντας βιομηχανία προκατασκευασμένων δικαστικών αποφάσεων, ενεργοποιώντας χουντικά διατάγματα και παρατάσσοντας έναν ολόκληρο στρατό δυνάμεων καταστολής στο θεσσαλικό κάμπο".

Το ΚΣ της ΕΣΕΕ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. "Να βγουν στην αντεπίθεση, μέσα από τους συλλόγους τους, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος για να αναχαιτιστεί η επιδρομή τα δικαιώματά τους, στις σπουδές και τη ζωή". Το ΚΣ της ΕΣΕΕ καλεί σε πορεία την ερχόμενη Τρίτη στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και καλεί το σύλλογο της ΣΔΟ Πειραιά να αποφασίσει κινητοποίηση, δηλώνοντας ταυτόχρονα την συμπαράστασή του στο σύλλογο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ