Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κομμουνιστικός δάκτυλος"

Πήρανε τους δρόμους, τα κατσάβραχα και τις ανηφοριές, οι παρατρεχάμενοι, τα κομματικά κοπρόσκυλα, οι μηχανισμοί υπονόμευσης, το ευαγγέλιο και το φραγγέλιο, η "ενημέρωση, ο διάλογος και η πειθώ" κι όλα "τα μέσα και η τάξη" να χειραγωγήσουν, να χαλιναγωγήσουν, να ποδοπατήσουν και να πνίξουν τον εχθρό λαό, το μεγάλο αγροτικό κίνημα, τους αγρότες και τους ηγέτες τους, κατασυκοφαντώντας τον δίκαιο αγώνα τους.

Χρησιμοποιώντας φρασεολογία καταγωγίων και ύφος αφιονισμένου τσαμπουκαλή χαμαιτυπείου, οι ινστρούχτορες εξουσιαστές "εκσυγχρονιστές" και τσανακογλείφτες (τους είδαμε και τους θαυμάσαμε στα κανάλια, με πρωτεργάτη τον ανεκδιήγητο υπουργό Δικαιοσύνης και τον ασήμαντο υπουργό Γεωργίας)προσπαθούν με άνομα και χυδαία μέσα, να παραπλανήσουν, να παραπληροφορήσουν, να τρομοκρατήσουν, να πάρουν θέση μάχης προετοιμάζοντας τη σύγκρουση, ρίχνοντας το πρώτο και κύριο βάρος στο ΚΚΕ.

Βρικόλακες της δεκαετίας του '30 κι ακόμα του '50 και του '60, εκμαυλιστές και λαοπλάνοι, δεν διδάχτηκαν ακόμα τίποτα από τα περασμένα; Τίποτε από την εποχή που όλα όσα γίνονταν, αποδίδονταν σε κομμουνιστικό δάκτυλο;

Πεινούσε, διψούσε ο λαός; Κομμουνιστικός δάκτυλος! Πάλευε για τα δικαιώματά του, για καλύτερο μεροκάματο, για κοινωνικές ασφαλίσεις, για καλύτερες συνθήκες δουλιάς; Κομμουνιστικός δάκτυλος! Αγωνιζότανε για μόρφωση, για ανεξαρτησία, για ελευθερία; Κομμουνιστικός δάκτυλος! Μιλούσε για ισότητα, για δικαιοσύνη, για ειρήνη, για τη σκληρή εκμετάλλευση; Κομμουνιστικός δάκτυλος!

Και οι ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα, όλες οι ομορφιές του κόσμου ήταν κομμουνιστικός δάκτυλος. Και γέμιζαν οι φυλακές και τα ξερονήσια και γέμιζαν τα μπουντρούμια και τα κολαστήρια και στήνονταν στον τοίχο με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ξέσκεπα, οι κομμουνιστές.

Και ξένες αγγλοαμερικανικές επεμβάσεις είχαμε, και πραξικοπήματα κάνανε και γύψους βάλανε και μαντρώνανε κι αλυσοδένανε για το "καλό" μας, για να μας σώσουν από τον κομμουνιστικό δάκτυλο.

Ετσι κι αυτοί τώρα, λαύροι κομμουνιστοφάγοι, να δείτε (όπως οι αλήστου μνήμης χουντικοί, θυμάστε; ) που θα ανακαλύψουν και γιάφκες με όπλα και σπηλιές με μπαρούτι και κρησφύγετα με πολυγράφους και προκηρύξεις, οργανωμένα σχέδια κι αδιάψευστα στοιχεία και ντοκουμέντα κατάληψης της χώρας, επαφές και διασυνδέσεις με ξένες μυστικές υπηρεσίες. Θα κουβαλήσουν και μαζί τους το κακαουνακέικο και τους περί αυτόν, να αποδείξουνε του λόγου τους το αληθές και τρέχα και δε συμμαζεύεται. Από κοντά κι ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεξαγωγείς, οι νταλικιέρηδες, οι κάθε λογής Μαρίνοι, κι όλο το κακό συναπάντημα. Στο στόχαστρο; Ο εχθρός λαός. Σήμερα οι αγρότες, χτες οι ναυτεργάτες, αύριο οι εργάτες, οι εμποροϋπάλληλοι, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι σπουδαστές, οι συνταξιούχοι.

Πνοή και αιμοδότης το ΚΚΕ.

Ευλογημένο που θα ήταν αν σε πνίγει το δίκιο σου, να πατάς ένα κουμπί και να γεμίζουν τα μετερίζια ξωμάχους, πόσο εύκολη θα ήταν τότε η εξουσία.Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ