Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Φραγμός στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης

Τον ωμό αυταρχισμό που επιστρατεύει η κυβέρνηση απέναντι στους λαϊκούς αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΠΚΣ).

"Η προκλητική στάση των ΜΑΤ ενάντια στους σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, είναι απλώς ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Απέναντι στους ναυτεργάτες παρέταξαν ειδικές δυνάμεις και πληρωμένους τραμπούκους. Απέναντι στους αγρότες εξελίσσεται μια πρωτοφανής επιχείρηση τρομοκράτησης στήνοντας βιομηχανία προκατασκευασμένων δικαστικών αποφάσεων, ενεργοποιώντας χουντικά διατάγματα και παρατάσσοντας ένα ολόκληρο στρατό δυνάμεων καταστολής στο θεσσαλικό κάμπο", αναφέρουν στην ανακοίνωση οι ΠΚΣ, σημειώνοντας: "Το κέντρο της Αθήνας και η περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου είχε την όψη περιοχής υπό στρατιωτική κατοχή. Την ίδια στιγμή οδεύει προς επικύρωση η Συμφωνία του Σένγκεν, νομιμοποιώντας το ηλεκτρικό φακέλωμα, αναβιώνοντας τον χαφιεδισμό, παραβιάζοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα".

"Χτίζεται ένα νέο αυταρχικό, αστυνομικό κράτος που παραπέμπει σε παλαιότερες σκοτεινές εποχές. Οπως εκείνες τις εποχές, η αστυνομοκρατία, η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία επιστρατεύθηκαν για την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην Ελλάδα, έτσι και η σημερινή αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης έχει σκοπό το τσάκισμα των λαϊκών αντιστάσεων για να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια των πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης", καταλήγουν οι ΠΚΣ.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους αγώνες του λαού. Να βγουν στην αντεπίθεση, μέσα από τους συλλόγους τους, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος για να αναχαιτισθεί η επιδρομή στα δικαιώματά τους, στις σπουδές και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ