Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με σκοπό να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν χτες οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Γονέων της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και πολλές Ενώσεις Γονέων του Λεκανοπεδίου.

Οι εκπρόσωποι των γονέων συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Α. Ζησιμόπουλο,στον οποίο εξέφρασαν το αίτημά τους να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των απεργών εκπαιδευτικών. Τόνισαν επίσης ότι η ευθύνη για το χάσιμο των διδακτικών ωρών βαραίνει την κυβέρνηση. Ο γγ του υπουργείου υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας λίγο - πολύ το "ό,τι δώσαμε, δώσαμε" που είχε πει λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στον "Ρ" η Κ. Κουριακοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, τόνισε ότι οι γονείς στη μεγάλη τους πλειοψηφία στέκονται αλληλέγγυοι στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών - κάτι που φαίνεται από τις δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης που εκδίδουν καθημερινά - και κατανοούν ότι ο υπεύθυνος για την αναστάτωση που δημιουργείται στα σχολεία από τις χαμένες διδακτικές ώρες είναι η κυβέρνηση.

"Οι γονείς, κατέληξε η Κ. Κυριακοπούλου, όλο και πιο πολύ καταλαβαίνουν ότι μοναδικός δρόμος για να λυθούν τα προβλήματα της δημόσιας δωρεάν παιδείας είναι ο αγώνας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ