Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να σταματήσει τον κατήφορο

Μιλώντας χτες το βράδυ στην Τρίπολη στα εγκαίνια των γραφείων του ΚΚΕ, οΣπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

"Η κυβέρνηση πρέπει, έστω και στο 12 και 5, να σταματήσει τον αυταρχικό, τρομοκρατικό της κατήφορο.

Τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τις δυνάμεις καταστολής.

Τα οξύτατα προβλήματα της παιδείας και των εκπαιδευτικών δε λύνονται με τη θέση της Κυβερνητικής Επιτροπής "δώσαμε, δώσαμε".

Οι αγρότες έδειξαν ότι μπορεί να κρατάνε την ψυχραιμία, να περιφρονούν τους αγώνες τους και να αποκρούουν τις προβοκάτσιες. Ωστόσο, οι συνεχείς προκλήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης συνιστούν μέγα κίνδυνο, με απρόβλεπτες προεκτάσεις και οδυνηρές συνέπειες.

Οταν το δίκαιο πνίγει τους διαδηλωτές, η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να την αναλάβει.

Θα πρέπει άμεσα να αποσύρει τις κατασταλτικές δυνάμεις, που κατά χιλιάδες έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη Θεσσαλία.

Να προχωρήσει σε λύσεις των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.

Αποδείχτηκε ότι η βίαιη πορεία εφαρμογής της Συνθήκης του Μάαστριχτ μόνο δεινά μπορεί να φέρει στην εργατική τάξη, στη μικρομεσαία αγροτιά και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες - βιοτέχνες και εμπόρους.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει, αταλάντευτα, να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα όσων αγωνίζονται και να συμμετέχει δραστήρια με όλες τις δυνάμεις του στους αγώνες που εξελίσσονται και σε αυτούς που θα αναπτυχθούν".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ