Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόντρα Νομαρχίας Αθήνας και υπουργείου Μεταφορών

Για το διορισμό των Επιθεωρητών Εξετάσεων υποψηφίων οδηγών

Συνεχίζεται η διαμάχη Νομαρχίας Αθηνών και υπουργείου Μεταφορών για το ποιος ορίζει τους Επιθεωρητές Εξετάσεων υποψήφιων οδηγών. Η νομαρχία όρισε τους Επιθεωρητές και εμμένει στην προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια σε απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, που η ίδια θεωρεί ότι της αφαιρεί αυτήν την αρμοδιότητα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δικτύων Εξυπηρέτησης της νομαρχίας ορίστηκαν οι Επιθεωρητές Εξετάσεων υποψηφίων οδηγών για την περιοχή ευθύνης της νομαρχίας. Το έργο της Επιθεώρησης ξεκινά από τις 10 Φλεβάρη, η ομάδα των επιθεωρητών απαρτίζεται από υπαλλήλους της νομαρχίας και του υπουργείου Μεταφορών και η θητεία τους έχει τρίμηνη διάρκεια. Οι επιθεωρητές ασκούν τη γενική εποπτεία και τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των αποφάσεων, εγκυκλίων και λοιπόν οδηγιών, που ρυθμίζουν τη διαδικασία και τον τρόπο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, θεωρητικής και πρακτικής.

Η ΝΕ κατέληξε σ' αυτήν την απόφαση, παίρνοντας υπόψη, την ισχύουσα νομοθεσία (ν.2366/95), σύμφωνα με την οποία, η νομαρχία θεωρεί ότι το έργο των εξετάσεων αυτών ανατίθεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οπως αναφέρει η νομαρχία, σε ανακοίνωσή της, με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, στις 21/8/96, αποκλείστηκε η ΝΑ στην Αττική από αυτήν την αρμοδιότητα. Γι' αυτόν το λόγο η Νομαρχία Αθήνας προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης. Στο μεταξύ, συνεχίζει να ασκεί την αρμοδιότητα διεξαγωγής των εξετάσεων, με τη συμβολή υπαλλήλων της νομαρχίας και του υπουργείου.

Η νομαρχία σημειώνει πως ο υφυπουργός Μεταφορών, στη συνέχεια, με νεότερη απόφασή του, ανέθεσε και για την περιοχή της Αττικής την αρμοδιότητα συγκρότησης των επιτροπών υποψηφίων οδηγών στους οικείους νομάρχες. "Ωστόσο, συνεχίζει, στις 27 του Γενάρη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, όρισε ο ίδιος και όχι ο οικείος νομάρχης το Σώμα των Επιθεωρητών Εξετάσεων και μόνο από υπαλλήλους του υπουργείου".

Μετά και την εξέλιξη αυτή η νομαρχία εμμένει στη θέση της για πλήρη άσκηση της αρμοδιότητας από την ίδια, καθώς και στην προσφυγή της στο ΣτΕ. Οπως δηλώνει, μάλιστα, η πρόεδρος της ΝΕ, Ε. Μπέκου - Μπάλτα,δόθηκαν οδηγίες προς τις διευθύνσεις της νομαρχίας να μη δεχτούν ως επιθεωρητές άλλα πρόσωπα, εκτός απ' αυτά που έχει ορίσει η νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ