Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΒΑ
Στα χνάρια της Θεσσαλίας

Συλλήψεις αγροτών και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το Νομό Βοιωτίας

ΘΗΒΑ (του ανταποκριτή μας).-

Απρόκλητη και απροκάλυπτη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, δέχτηκαν χτες το απόγευμα αγρότες της επαρχίας Λιβαδειάς, που κατευθύνονταν με τρακτέρ από τον Ορχομενό, προς την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο Κάστρο. Αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχτηκαν, ήταν να συλληφθούν πριν ακόμα φτάσουν κοντά στην Εθνική, με εντολή του αντιεισαγγελέα Θηβών κ. Νάθαινα, τέσσερα μέλη της ΣΕΑ αγροτών, οι Γ. Γκικόπουλος που είναι και νομαρχιακός σύμβουλος, Στ. Σφυρής πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού, Γ. Κατής απ' τον Ορχομενό και Βαγγ. Αργυρίου από Υψηλάντη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με περιπολικά στο αστυνομικό τμήμα Θήβας.

Το κονβόι από 250 τρακτέρ ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι από τον Ορχομενό και το σταμάτησε η Αστυνομία τέσσερα χιλιόμετρα πριν το Κάστρο. Ο αντιεισαγγελέας κ. Νάθαινας διέταξε τη σύλληψη των τεσσάρων για να αφήσει ακέφαλη τη συντονιστική. Τους μετέφεραν στην υποδιεύθυνση Θήβας όπου και τους κρατούσαν μέχρι αργά το βράδυ ψάχνοντας να βρουν κατηγορίες να τους απαγγείλουν! Η Αστυνομία απαγόρευσε ακόμα και σε δημοσιογράφους να μιλήσουν με τους τέσσερις. Εξω από το Τμήμα οι συγκεντρωμένοι αγρότες διαδήλωναν ως αργά απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των αγροτών, ενώ διαδήλωση έγινε και στη Λιβαδειά. Τους κρατούμενους αγρότες συνδικαλιστές επισκέφθηκε επιτόπου ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας,ο οποίος κατήγγειλε εκ μέρους του Κόμματος τις αυθαίρετες συλλήψεις των συνδικαλιστικών στελεχών των αγροτών και έκανε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύλληψη των τεσσάρων συνδικαλιστικών στελεχών και σημειώνει ότι αυτή η ενέργεια δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει, "διά πυρός και σιδήρου", την πολιτική της. Τονίζει ότι αυτή η επιχείρηση τρομοκρατίας δε θα περάσει και καταλήγει: Το πόσο επικίνδυνος είναι ο δρόμος του αντιδημοκρατικού κατήφορου της βίας και του αυταρχισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση κατά των αγροτών, το συνειδητοποιεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Στην ενωμένη πάλη του θα πάρει η κυβέρνηση την απάντηση.

Ανάλογες ανακοινώσεις εκδόθηκαν από την Επιτροπή Στερεάς του ΚΚΕ και την ΚΟ Λιβαδειάς του Κόμματος.

Την παράνομη κράτηση καταγγέλλουν, επίσης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, Γ. Χρόνης, Γ. Ψυχογιός και Λ. Υπερήφανος. Επίσης επισκέφτηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας, Θ. Λιτινάκης,ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Τσάμαλης.Καταδίκασαν τις ενέργειες της Αστυνομίας που ενεργεί κάτω από την καθοδήγηση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΕΓΣ Θήβας κ. Δελαβέκουρας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βοιωτίας, Ξ. Μελισσάρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ