Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εμείς τι κάνουμε; "

Επιστολή - κάλεσμα στους συναδέλφους του από έναν αστυνομικό

"Αγαπητέ "Ριζοσπάστη",

Με αφορμή τον αγώνα των αγροτών επιθυμώ να δημοσιοποιήσω μέσα από τις φιλόξενες σελίδες σου κάποιες σκέψεις και ανησυχίες μου. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης, όχι μόνο δικής τους, αλλά και μεγάλου τμήματος της ελληνικής οικονομίας. Είναι αγώνας αντίστασης στις επιθέσεις της ολιγαρχίας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ομως οι αγρότες δεν είναι οι μόνοι που αγωνίζονται. Είναι οι ναυτεργάτες, οι εκπαιδευτικοί, οι οικοδόμοι, οι ΕΒΕ, οι χιλιάδες άνεργοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, η πλειοψηφία δηλαδή του εργαζόμενου λαού. Οι αγρότες με τον αγώνα τους δείχνουν επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μπορούν να ξεπεράσουν τις ενδοτικές, συμβιβασμένες και μοιρολατρικές συνδικαλιστικές ηγεσίες τους.

Απέναντι σ' αυτούς τους αγώνες η κυβέρνηση, προκειμένου να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ και στους ντόπιους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής (ΣΕΒ, εφοπλιστές, κλπ.), τι έχει να αντιτάξει; Τον Ελληνα αστυνομικό, πυροσβέστη, λιμενικό; Δεν είναι τυχαία η αύξηση των ΜΑΤ σε μια στιγμή που το κοινό έγκλημα οργιάζει και οι έμποροι ναρκωτικών δρουν συνεχώς κλπ.

Το Λιμενικό Σώμα για πρώτη φορά απέκτησε τα δικά του ΜΑΤ. Σκοπός της κυβέρνησης είναι η πιο σκληρή αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων, με τις οποίες αποδεικνύεται ότι η μονόπλευρη λιτότητα και η υποτέλεια στις επιταγές της ΕΕ δεν είναι μονόδρομος.

Εδώ μπαίνει το ερώτημα: τι κάνουμε εμείς οι αστυνομικοί;

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι, είμαστε εργαζόμενοι και οι επιλογές της κυβέρνησης πλήττουν άμεσα και εμάς. Η θέση μας είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες, εργάτες κλπ. και όχι απέναντι. Η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι κομμάτι από τα σπλάχνα της αγροτιάς και της εργατιάς. Θα σταθούμε απέναντι στους πατεράδες και τα αδέλφια μας; Θα σηκώσουμε εναντίον τους το ρόπαλο της οικονομικής ολιγαρχίας;

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα της συντεχνιακής αντίληψης, που προσπαθούν να μας περάσουν, ότι είμαστε εξουσία, άρα διαφορετικοί από τους άλλους εργαζόμενους. Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και για όφελός του, όχι εναντίον του.

Ελπίζω αυτές οι σκέψεις και ανησυχίες να βρουν απήχηση στην πλειοψηφία των συναδέλφων μου και να βρεθούμε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και στο δύσκολο δρόμο του αγώνα.

5.2.1997

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ενας Αστυνομικός".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ