Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταπατάται η κυβέρνηση

Αντιδράσεις για την επίθεση σε δημοσιογράφους

Θύελλα διαμαρτυριών ξεσήκωσε η τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης και σε βάρος των δημοσιογράφων. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Ηλ. Παπαδημητρίου από τα ΜΑΤ και για τις απειλές του κ. Ρέππα σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Αυταπατώνται ο υπουργός Τύπου και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, αν νομίζουν ότι μπορούν να μετατρέψουν όσους δημοσιογράφους αντιστέκονται στις πιέσεις και απειλές της κυβέρνησης σε φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής. Με τη βία σε βάρος των δημοσιογράφων, όπως ο σημερινός (σ.σ. χτεσινός) ξυλοδαρμός του Ηλ. Παπαδημητρίου, με απειλές σε ΜΜΕ να συμμορφωθούν στη γραμμή της οδού Ζαλοκώστα, το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι να επιβεβαιώνει τη βαθιά της αντιδραστικοποίηση, να γυρίζει τη χώρα στις πιο μαύρες εποχές της ιστορίας της". Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ας είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι όσο εντείνει τις προσπάθειες να χαλιναγωγήσει τους δημοσιογράφους μέσα από προσωπικές απειλές και εκβιασμούς, τόσο η αντίσταση των δημοσιογράφων θα δυναμώνει. Κι ας μην έχει καμία αυταπάτη γι' αυτό".

Παρέμβαση έκανε και η ΕΣΗΕΑ με διάβημα στον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, Δ. Ρέππα, εκφράζοντας ανησυχία και αγανάκτηση για την παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων και τον τραυματισμό δημοσιογράφου ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού από τα ΜΑΤ. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι προχτές, κατά πλειοψηφία, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης της κυβερνητικής επιχείρησης τρομοκρατίας σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, απορρίπτοντας σχετική πρόταση των Γ. Λεονταρίτη, γεν. γραμματέα και Νίκου Καραντηνού, μέλους της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, ο Μανώλης Μαθιουδάκης,οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, σε δήλωσή του ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει τις μεθόδους "που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Εποχές που η δημοκρατία είχε καταλυθεί ή δε λειτουργούσε και νόμος του κράτους ήταν το γκλομπ του χωροφύλακα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ