Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον Πειραιά η δίκη Σχοινάκη

Στον Πειραιά αντί για την Κρήτη θα γίνει η δίκη του Σ. Σχοινάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί δις σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξης για τις δολοφονίες του Σ. Δασκαλάκη και του Σ. Κριάρη και την απόπειρα δολοφονίας κατά του Α. Κουγιουμτζή.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι πρέπει να διεξαχθεί η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, επειδή θεώρησε ότι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων, αν γινόταν η δίκη στην Κρήτη. Σχετικό έγγραφο έστειλαν στον Αρειο Πάγο οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του νησιού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σ. Σχοινάκης τον Ιούνη του 1995 είχε προσπαθήσει να σκοτώσει στην καφετερία "Σαν Σάιν" τον ιδιοκτήτη Α. Κουγιουμτζή. Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ο θαμώνας Δασκαλάκης και ο αστυνομικός Σ. Κριάρης, ο οποίος τον καταδίωξε.

Τέλος, ο Σ. Σχοινάκης με υπόμνημά του στον Αρειο Πάγο ζητούσε να ξαναδικαστεί στην Κρήτη, ως τόπο κατοικίας του, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση που δικαστεί στον Πειραιά, θα δημιουργηθούν επεισόδια από τους συγγενείς του αστυνομικού Σ. Κριάρη, οι οποίοι διαμένουν στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ