Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικά στην απεργία δάσκαλοι και καθηγητές
  • Σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων
  • Τη Δευτέρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας

Η μαζική συμμετοχή των δασκάλων και νηπιαγωγών στην πενθήμερη απεργία (που και χτες ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα) του κλάδου τους και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, δείχνει τη διάθεση της βάσης του διδασκαλικού κλάδου να συνεχίσει τις αποφασιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις του, διάθεση η οποία εκφράστηκε και στις περισσότερες γενικές συνελεύσεις που ολοκληρώθηκαν χτες και οι οποίες ζητούσαν τη συνέχιση της απεργίας και την ερχόμενη βδομάδα.

Σήμερα από τις 9 το πρωί πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ολομέλεια των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας, όπου και θα επικυρωθούν οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν τη Δευτέρα συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι μαζί με τους καθηγητές οι οποίοι εισέρχονται πλέον στην τέταρτη βδομάδα απεργίας.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης εκτός από το συλλαλητήριο της Δευτέρας, διοργανώνει νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Κάνιγγος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ΟΛΜΕ καλεί επίσης Ενώσεις Γονέων, μαθητικά συμβούλια, φοιτητές και σπουδαστές να συνδιοργανώσουν κοινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Πέμπτης 13 του μήνα.

Στο μεταξύ και χτες τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία παρέμειναν υψηλότατα, πάνω από 75% πανελλαδικά, δείχνοντας ότι πραγματικά αντέχουν στον αγώνα τους, παρά το οικονομικό κόστος που έχει γι' αυτούς η συμμετοχή τους στην απεργία. Κάνοντας πράξη το σύνθημα της απεργίας τους: "Ετσι κι αλλιώς δε ζούμε με 100.000, γι' αυτό θα απεργούμε μέχρι το 2000. "


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ