Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πόδι οι συνταξιούχοι

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΤΣΑ στις 13 Φλεβάρη σε έξι πόλεις και πανελλαδική διαμαρτυρία της ΣΕΑ στις 27 του μήνα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε έξι πόλεις αποφάσισαν για τις 13 Φλεβάρη οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΣΑ σε χτεσινή σύσκεψη των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη των Ομοσπονδιών. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Πάτρα,Γιάννενα,Αγρίνιο και Λάρισα.Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων - που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, Τραπεζών - οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 27 Φλεβάρη.

Οι συνταξιούχοι, που ήρθαν κι αυτοί αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η ΠΟΠΣ καταγγέλλειτην κυβέρνηση Σημίτη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει "την κυβέρνηση του Σημίτη για το νέο εμπαιγμό στις αυξήσεις των συντάξεων του Δημοσίου το 1997.

Οι απαράδεκτες αυτές αυξήσεις μαζί με το διορθωτικό ποσό, τονίζει η ΠΟΠΣ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί από 1.1.1997 έχει αυξηθεί ο φόρος κατά 2% - και οι συντάξεις μειώθηκαν - ενώ συνεχίζεται για το 1997 η καταβολή της έκτακτης εισφοράς των συντάξεων από 1-3%. "Οι αυξήσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, εξανεμίζονται και το εισόδημά μας θα μειωθεί λόγω του τιμαρίθμου και των αυξήσεων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ".

Αναφερόμενη στο νέο μισθολόγιο η ΠΟΠΣ επισημαίνει ότι θα συνεχιστεί η επιδοματική πολιτική σε βάρος των συντάξεων. "Δυστυχώς, υπογραμμίζει η ΠΟΠΣ, στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο δεν προβλέπεται η εφαρμογή του και για τους συνταξιούχους". Αντίθετα η κυβέρνηση επιμένει στο τροπάριο ότι οι συντάξεις είναι στο 80% του μισθού και δίνει τη σιβυλλική απάντηση ότι "θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του μισθολογίου και στους συνταξιούχους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ