Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τριβές για τις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις

Τριβές δημιουργούν οι χιλιάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις του Εφετείου Αθήνας ανάμεσα στους δικηγόρους και τους δικαστές, ενώ φαίνεται δύσκολο να υπάρξει μια λύση, η οποία να συμβάλλει στη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης, αλλά και να μην ταλαιπωρεί τους χιλιάδες δικηγόρους της Αθήνας.

Εκπρόσωποι των δικαστών βλέπουν ως "κάποια λύση" τη λειτουργία ποινικών τμημάτων στο Εφετείο τα απογεύματα, αλλά εκφράζει έντονες αντιρρήσεις ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να αποφασίσει τη λειτουργία ποινικών τμημάτων τα απογεύματα, αλλά ο ΔΣΑ μέσω του προέδρου του υποστήριξε ότι το θέμα μπορεί να λυθεί με τις δύο νέες αίθουσες που δημιουργούνται από την απομάκρυνση του Τμήματος Ποινικού Μητρώου από το Εφετείο και την αλλαγή του τόπου συνεδρίασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου κακουργημάτων στο Ρουφ.

Υστερα από τις εκατέρωθεν διευκρινίσεις θεωρείται ότι δεν υφίσταται θέμα λειτουργίας ποινικών τμημάτων στο Εφετείο τα απογεύματα. Παράλληλα, οι πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέψευσαν πληροφορίες που τους έφερναν υποστηρικτές της άποψης για απογευματινά ποινικά τμήματα στο Εφετείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ