Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα στο Αίγιο

Εχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο αναμονής και πίστωσης χρόνου στην κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους, οι αγρότες της Αιγιάλειας κλιμακώνουν τη δράση τους πραγματοποιώντας αύριο στις 3 μ.μ. συλλαλητήριο στη γέφυρα του Μεγανίτη έξω από το Αίγιο.

Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να στήσουν νέα μπλόκα στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης αψηφώντας την τρομοκρατία του εκφοβισμού και την αστυνομοκρατία που επικρατεί μέρες τώρα στην περιοχή. Στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα περιοδεύουν σε χωριά της περιοχής όπου διαπιστώνουν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των αγροτών. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αγρότες που δηλώνουν πως "αν είναι να χτυπηθούμε για να βρούμε το δίκιο μας, τότε είμαστε έτοιμοι για όλα".

Φυσικά ο κατασταλτικός μηχανισμός της κυβέρνησης βρίσκεται "επί ποδός" για να αποκρούσει τον εχθρό λαό. Κλούβες με ΜΑΤ και γκρέιντερ παραμένουν επί μέρες στη γέφυρα, την ίδια ώρα που οι κλήσεις για απολογία πολλαπλασιάζονται και εντείνονται η σπέκουλα και οι προσπάθειες εκμαυλισμού συνειδήσεων. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ο απεργοσπάστης και υπονομευτής των κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ενωσης Δ. Μπιτσάκος, καλεί τους αγρότες στο γραφείο του για να τους... ρυθμίσει τα χρέη προς την ΑΤΕ τις παραμονές νέων αγώνων.

Μπροστά σ' όλα αυτά οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αντιτάξουν την ενότητα και το πάθος για αγώνα μέχρι τη νίκη. Σ' αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνοι τους. Βρίσκουν συνεχώς στήριγμα στους εργαζόμενους, στους εμπόρους, στους συνταξιούχους και στη νεολαία της περιοχής. Μάλιστα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη αγροτιά που αποτελείται από εργαζόμενους, συνδικαλιστές και ανθρώπους του πνεύματος και της επιστήμης πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30 π.μ. συλλαλητήριο συμπαράστασης στους αγρότες και καταγγελίας της τρομοκρατίας και του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αλληλεγγύης τονίζει πως "απάντηση στην πολιτική της βίας και της τρομοκρατίας είναι ο ενωμένος λαϊκός αγώνας, το κοινό αγωνιστικό μέτωπο της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρομεσαίων, της νεολαίας" και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά συμμετέχοντας στο σημερινό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ